Yedioluk camii yeniden hizmete girdi
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören Sarız ilçesi Yedioluk Mahallesi Camii'nin yeniden inşa edildiğini açıkladı. Başkan Büyükkılıç, yapılan çalışmaları yerinde inceleyip mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
yeniden inşa süreci:
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası yürütülen iyileştirme ve yeniden inşa çalışmalarını ilgili kurumlarla koordinasyon içinde sürdürdü. Camideki ağır hasar tespitinin ardından yapı yeniden inşa edilerek cemaatin ibadetine uygun hale getirildi. Büyükkılıç, çalışmaların kurumlar arası iş birliğinin somut bir örneği olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
mahalle halkı ve kurumların rolü:
Başkan Büyükkılıç, ziyareti sırasında Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)'un kalan eksiklikleri tamamlayacağını ifade etti ve valiliğe teşekkür etti. Konuşmasında İstiklal Marşı'nın dizelerine atıfta bulunarak «Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, ebedî yurdumun üstünde inlemeli» sözleriyle caminin yeniden hizmete girmesinin önemine vurgu yaptı.
Büyükkılıç, kırsal mahallelerde hizmetlerin devam ettiğini, muhtarlarla yapılan toplantılarda vatandaşların memnuniyetini ve yeni talep ve beklentilerini ilettiğini söyledi. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı başta olmak üzere katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür etti.
muhtarın teşekkürleri:
Yedioluk Mahalle Muhtarı Emin Çetinkaya da mahalleye sunulan hizmetler için Başkan Büyükkılıç ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. Çetinkaya, belediye ekiplerinin mahalle halkını aileden biri gibi karşıladığını ve sunulan destekten memnun olduklarını belirtti.
Başkan Büyükkılıç'ın ziyaretine Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Vedat Kılıç eşlik etti. Yeniden inşa edilen caminin açılması, mahallede hem ibadet hem de toplumsal dayanışma açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, 6 ŞUBAT DEPREMLERİNDE AĞIR HASAR GÖREREK YIKILAN SARIZ İLÇESİ YEDİOLUK MAHALLESİ CAMİİ’NİN YENİDEN İNŞA EDİLDİĞİNİ BELİRTEREK, “CEMAATİMİZE UYGUN BİR ORTAM SAĞLANDI. EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM, HAYIRLI, UĞURLU OLSUN” DEDİ.