Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Yazlığı olanlar aman dikkat! Bunu yapana 600 bin TL ceza kesilecek!

Yaz aylarının gelmesi ve sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte, yazlık konutlara olan talep artış gösterdi. Bu durumu fırsata çevirip evlerini kiraya veren kişilere yönelik ise cezai işlemler uygulandı.

Yayın Tarihi: 25.04.2024 16:52
Güncelleme Tarihi: 25.04.2024 16:52

Yazlığı olanlar aman dikkat! Bunu yapana 600 bin TL ceza kesilecek!

Edirne’nin Saroz Körfezi’nde, yaz mevsiminin vuslatı ve sıcak hava dalgasıyla birlikte tatilcilerin gözdesi haline gelen yazlık evler, izinsiz kiralandıkları için denetimler neticesinde cezai yaptırımlara maruz kaldı. 

Nisan ayından itibaren oteller ve kiralık dairelerin doluluk oranlarında gözle görülür bir artış yaşanırken, Saroz Körfezi sahil şeridindeki bazı yazlık ev sahipleri, gerekli "Turizm Amaçlı Kiralama İzin Belgesi"ne sahip olmadan kiraya verdikleri için toplamda 600 bin lira ceza ile karşı karşıya geldi.

PARA CEZASI

TURİZM AMAÇLI KİRALAMA İZİN BELGESİ

Yapılan denetimler sırasında altı yazlık ev sahibine bu yüksek miktarda ceza kesilirken, yetkililer denetimlerin devam edeceğinin sinyallerini verdi. “Turizm Amaçlı Kiralama İzin Belgesi”, konut sahiplerinin mülklerini en fazla yüz gün süreyle gerçek veya tüzel kişilere kiralamalarına olanak tanıyan, Kültür ve Turizm Bakanlığı veya ilgili ilin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından verilen resmi bir belgedir. 

Bu belgenin yasal dayanağı, konutların turizm amaçlı kiralanmasını düzenleyen ve bazı kanunlarda değişiklikler yapılmasını içeren 7464 sayılı kanun ve bu faaliyetlerin düzenlenmesine ilişkin yönetmeliktir. 

Belge başvuruları, e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığına yapılır ve yüksek nitelikli konutlar için bakanlık, diğer tüm başvurular için ise il müdürlükleri tarafından değerlendirilir.