Yaz Kur’an Kursu öğrencileri Berr Göksel Işık Diyanet Gençlik Merkezi'nde arkadaşlık ve dayanışmayı öğreniyor

Söke'de Yaz Kur’an Kursu öğrencileri, ders sonrası Berr Göksel Işık Diyanet Gençlik Merkezi'nde oyun ve etkinliklerle paylaşmayı ve dayanışmayı öğreniyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2026 10:32
Güncelleme Tarihi: 30.07.2026 10:36

Yaz Kur’an Kursu öğrencileri Berr Göksel Işık Diyanet Gençlik Merkezi'nde arkadaşlık ve dayanışmayı öğreniyor

etkinliklerle dolu bir buluşma noktası:

Söke ilçesinde devam eden Yaz Kur’an Kursu öğrencileri, derslerin ardından vakitlerini Berr Göksel Işık Diyanet Gençlik Merkezinde geçiriyor. Merkezde düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikler, çocuklara sadece eğlence sunmakla kalmıyor; aynı zamanda manevi eğitimle günlük yaşam arasındaki bağı güçlendiriyor.

gün içinde neler yapılıyor:

Görevli öğreticilerin rehberliğinde öğrenciler çeşitli oyunlar oynuyor, grup etkinliklerine katılıyor ve kültürel faaliyetlerle zamanlarını değerlendiriyor. Etkinlikler, çocukların yaz tatilini verimli geçirirken sosyal becerilerini geliştirmesine imkân tanıyor. Oyun ve etkinlikler Kur’an-ı Kerim öğreniminin yanı sıra ekip çalışması ve sorumluluk bilincini de pekiştiriyor.

sosyal gelişim ve merkezin rolü:

Merkezde uygulamalı olarak öğretilen paylaşma, dayanışma ve kardeşlik gibi değerler, çocukların arkadaşlık bağlarını güçlendiriyor ve toplumsal uyuma katkı sağlıyor. Söke İlçe Müftülüğü yetkilileri, Berr Göksel Işık Diyanet Gençlik Merkezi’nin yalnızca eğitim alanı olmadığını; çocuklar için güvenli bir ortam, sosyalleşme ve kalıcı anılar biriktirme yeri olduğunu vurguluyor.

Bu program sayesinde öğrenciler hem Kur’an-ı Kerim öğrenmenin manevi yönünü deneyimliyor hem de sosyal faaliyetlerle kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Merkezin sunduğu yönlendirme ve etkinlik alanları, ailelerin çocuklarını güvenle gönderebildiği bir platform oluşturuyor.

AYDIN'IN SÖKE İLÇESİNDE YAZ KUR'AN KURSLARINA DEVAM EDEN ÖĞRENCİLER, DERSLERİN ARDINDAN BERR...

AYDIN'IN SÖKE İLÇESİNDE YAZ KUR'AN KURSLARINA DEVAM EDEN ÖĞRENCİLER, DERSLERİN ARDINDAN BERR GÖKSEL IŞIK DİYANET GENÇLİK MERKEZİ'NDE DÜZENLENEN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERLE HEM EĞLENİYOR HEM DE PAYLAŞMA, DAYANIŞMA VE KARDEŞLİK GİBİ DEĞERLERİ YAŞAYARAK ÖĞRENİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.