Yasama yılının açılışında Kurtulmuş'tan Atatürk Anıtı'na çelenk

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Dönem 5. yasama yılı açılışı için Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Yayın Tarihi: 01.10.2026 14:04
Güncelleme Tarihi: 01.10.2026 14:07

Yasama yılının açılışında Kurtulmuş'tan Atatürk Anıtı'na çelenk

TBMM'de yeni yasama yılı töreni

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Dönem 5. yasama yılının açılışı dolayısıyla düzenlenen tören çerçevesinde ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı:

Çelenk sunumunun ardından katılımcılar saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. Bu tören, Meclis'in yasama çalışmalarına resmi olarak dönmesinin ilk adımı olarak gerçekleştirildi.

Protokol ve resmi karşılama:

TBMM Genel Kurulu, 51 günlük aranın ardından yasama çalışmalarına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış vesilesiyle TBMM'de resmi törenle karşılandı. Erdoğan'ı karşılayan protokol heyetinde YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel de yer aldı.

Törenlerin tamamlanmasının ardından Meclis gündemi doğrultusunda oturumlara geçildi ve yasama faaliyetleri resmen başladı.

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ YENİ YASAMA YILI DOLAYISIYLA DÜZENLENEN TÖRENLER KAPSAMINDA ATATÜRK...

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ YENİ YASAMA YILI DOLAYISIYLA DÜZENLENEN TÖRENLER KAPSAMINDA ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK BIRAKTI.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!