DOLAR
42,55 0%
EURO
49,54 0%
ALTIN
5.747,51 0%
BITCOIN
3.830.438,97 0%

Yargıtay, İlk Darbeci Yurdakul Akkuş'un Cezasını Onadı

Yargıtay, 15 Temmuz darbe girişiminde yakalanan Yurdakul Akkuş'un ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onayladı.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 14:09
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 14:09

Yargıtay, İlk Darbeci Yurdakul Akkuş'un Cezasını Onadı

Yargıtay, Darbeci Akkuş'un Cezasını Onadı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında yakalanan "ilk darbeci" eski albay Yurdakul Akkuş'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onayladı. Ayrıca, diğer sanıklar Ali Çiğci ve Bilal Dişbudak'a verilen 15'er yıl hapis cezası da onandı.

Davanın Seyri ve Sonuçları

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi, 31 Ekim 2022'deki kararında, 16 sanığın cezalarını değerlendirdi. Akkuş'a, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Bu durum, FETÖ üyelerinin darbe girişimindeki rollerini gözler önüne serdi.

Önemli Belge ve Bilgiler

Akkuş'un çantasında bulunan belgelerde, darbe sırasında başa geçecek idareci listeleri ve askeri görev planları yer alıyordu. Bu belgelerin bulunması, darbe girişimine karşı operatif hareket edilmesini sağlamıştı.

Yargı Süreci

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 2018'de Akkuş'u ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmış, diğer sanıklara ise 8 yıl 9 ay ile 18 yıl arasında hapis cezaları verilmişti. Yargıtay, daha önce mahkemeden bozma kararıyla iptal edilen süreçte, yeni değerlendirmeler yaparak son kararını açıkladı.

Akkuş'un davası, Türkiye'deki yargı sürecinin önemli bir parçasını oluşturarak FETÖ ile mücadeledeki kararlılığı bir kez daha ortaya koymuştur.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı