Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,02 -0,07%
ALTIN
2.498,55 0,42%

Yapımı çok Kolay Çikolatalı Sufle Tarifi!

Çikolatalı sufle yapmak için gerekli malzemeleri ve adımları öğrenmek ister misiniz? Bu tarifte, kolay ve lezzetli bir tatlı nasıl hazırlanır, püf noktaları nelerdir, anlatıyoruz. Afiyet olsun!

Yayın Tarihi: 13.12.2023 17:57
Güncelleme Tarihi: 13.12.2023 17:57

Yapımı çok Kolay Çikolatalı Sufle Tarifi!

Çikolatalı Sufle Nasıl Pişirilir?

Çikolatalı sufle, pratik ve nefis bir tatlıdır. Bu tarifte, çikolatalı sufle yapmak için ihtiyacınız olan malzemeleri ve yapmanız gereken adımları anlatıyoruz. Çikolatalı sufle yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini de öğreneceksiniz.

Yapımı çok Kolay Çikolatalı Sufle Tarifi!

Çikolatalı Sufle Malzemeleri

  • 3 adet yumurta (yumurtalarınız küçük boy ise 3 adet, büyük boy ise 2 adet kullanabilirsiniz)
  • 80 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı un
  • 50 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker (tatlıyı az şekerli seviyorsanız 3 yemek kaşığı kadar kullanabilirsiniz)
  • 1 çimdik tuz

Yapımı çok Kolay Çikolatalı Sufle Tarifi!

Çikolatalı Sufle Yapımı

  1. Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce fırınınızı 220 derecede ısıtın.
  2. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde kısık ateşte eritin. Sonra bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin. Çikolata eriyince ocaktan alın ve unu ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Bir kasede yumurta ve şekeri mikserle beyazlayana kadar çırpın. Şekerin aromasının daha iyi çıkması için bir çimdik tuz ekleyin ve tekrar çırpın.
  4. Çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyin ve mikserle homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  5. Sufle kalıplarınızı ya da fırına girebilen küçük kaplarınızı yağlayın ve hamurdan her birine eşit olacak şekilde paylaştırın. Bu ölçülerle 3 adet sufle çıkacaktır. Fakat kullandığınız kapların büyüklüğüne göre bu sayı değişebilir.
  6. Suflelerinizi ısıttığınız fırına sürün ve 7-8 dakika pişirin. Kalıplarınız küçükse 7 dakika, büyükse 8 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
  7. Suflelerinizi fırından aldıktan sonra birkaç dakika bekletin. Daha sonra isterseniz tabağa ters çevirerek, isterseniz de doğrudan kapta yiyebilirsiniz.
  8. Suflelerinizin üzerine pudra şekeri serperek süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!