Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yapay zekâyla geliştirilen en iyi depolama platformu zararlı yazılımları anında tespit edebiliyor!

IBM, yapay zekâ ile geliştirilmiş en yeni depolama platformunun fidye yazılımlarını bir dakikadan kısa sürede tespit edebildiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 29.02.2024 17:03
Güncelleme Tarihi: 29.02.2024 17:03

Yapay zekâyla geliştirilen en iyi depolama platformu zararlı yazılımları anında tespit edebiliyor!

IBM, FlashCore Module depolama sürücüsünün yeni bir sürümünü ve Storage Defender yazılımının yeni bir sürümünü duyurdu. Bu sürümler bir araya getirildiğinde müşterinin siber saldırıları veya fidye yazılımlarını tespit etme ve bunlara tepki verme becerisini geliştirebiliyor.

IBM'in vurguladığı gibi, mevcut FlashSystem ürünleri zaten gelen tüm verileri yazılırken performansı etkilemeden tarıyor. Yapay zekâ ile geliştirilmiş yeni FlashCore Module 4 (FCM) daha da gelişmiş olup, her bir I/O'dan toplanan istatistikleri sürekli olarak izleyerek fidye yazılımlarının verileri şifrelemeye başlaması gibi anormallikleri arıyor.

Testlerde, yeni teknoloji WannaLaugh adlı bir fidye yazılımı simülatörünü bir dakikadan kısa bir sürede tespit edebildi.

yapay zeka

HER İKİ ÜRÜN DE ZARARLI YAZILIMLARA KARŞI DAHA ETKİN KULLANILIYOR

Öte yandan, Storage Defender'ın en son sürümü, temel tehdit algılama yeteneklerini genişletiyor. IBM, müşterilerin uygulamalarının ve verilerinin kapsamını değerlendirmelerine yardımcı olmak için yazılıma iş yükü ve depolama envanteri yönetimi yetenekleri de eklediğini ve bunun bir saldırıdan sonra hızlı bir şekilde tekrar çevrim içi olmalarına yardımcı olabileceğini söyledi.

Her iki ürün de bir kuruluşu bir saldırıya karşı daha dirençli hale getirebilirken, IBM birlikte daha da iyi olduklarını söylüyor.

Örneğin IBM, bir depolama yöneticisinin artık kullanıcı tanımlı ilkelere göre otomatik olarak yedeklenen belirli birimler içeren koruma grupları oluşturabileceğini söyledi. Verilerin değişmez kopyaları daha sonra bir saldırının ardından birden fazla konuma gönderilebilir ve hatta ekstra bir koruma katmanı için başka bir kümede saklanabileceği belirtildi.

IBM ayrıca, kötü niyetli veya kazara yapılan eylemlerle düzenlenemeyen veya silinemeyen verilerin zaman içinde esnek kopyaları olan Korumalı Kopya anlık görüntüleri oluşturma yeteneğini de vurguladı.