Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Yapay zekâ tarafından oluşturulmuş uygunsuz bir fotoğraf nedeniyle akademik bir makale yayından kaldırıldı!

Frontiers isimli bir dergi, bir farenin büyük cinsel organının yapay zekâ tarafından oluşturulmuş görüntülerini içeren makaleyi yayından kaldırdı.

Yayın Tarihi: 17.02.2024 11:40
Güncelleme Tarihi: 17.02.2024 11:40

Yapay zekâ tarafından oluşturulmuş uygunsuz bir fotoğraf nedeniyle akademik bir makale yayından kaldırıldı!

Frontiers dergisinde yer alan yeni bir makale, çok sayıda kullanıcının çalışmada yer alan görsel ve şekillerle ilgili sorunları bildirmesinin ardından kaldırıldı. “Spermatogonial Kök Hücrelerin JAK/STAT Sinyalizasyon Yolağı ile İlişkili Hücresel İşlevleri” başlıklı çalışma, Frontiers’de yayımlanmıştı. Ancak yapay zekâ tarafından oluşturulan ve bir farenin cinsel organının bulunduğu bir görsel nedeniyle geri çekildi.

Makalenin yazarları, yapay zekâ uygulaması Midjourney ile üretilen söz konusu görseli fark etmediklerini açıkladı.

yapay zeka

DERGİ YAŞANAN HATA NEDENİYLE ÖZÜR DİLEDİ

İlgili görsellerden biri büyük cinsel organa sahip bir fareye ait olmakla kalmıyor, aynı zamanda görsellerin içindeki kelimeler de büyük ölçüde yanlış yazıldığı ya da genel olarak anlamsız olduğu belirtiliyor.

Frontiers, yapay zekâ tarafından üretilen bu görüntülerin keşfedilmesinin ardından makaleye bir not ekledi ve yayından kaldırdı. Dergi, ayrıca resmi bir özür yayınlayarak, açık bilimin kitle kaynak dinamiğinin hatayı yakalamaya yardımcı olduğunu belirtti. Frontiers, çalışmadaki hakemlerden birinin geçerli endişelerini dile getirdiğini ve yazarlardan revizyon talep ettiğini, ancak yazarların bu taleplere hiçbir zaman yanıt vermediğini açıkladı.

Bir farenin büyük cinsel organı gibi rahatsız edici görüntülerden bazılarını X'te görebilirsiniz.