Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Yapay zekâ sayesinde teknoloji alanında iş bulmak daha da kolaylaşacak!

IBM yapay zekâ global liderlik ekibinin üyesi, yapay zekâ sayesinde teknoloji alanında iş bulmak için bilgisayar bilimleri diplomasına ihtiyacınız olmadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 01.01.2024 09:45
Güncelleme Tarihi: 01.01.2024 09:45

Yapay zekâ sayesinde teknoloji alanında iş bulmak daha da kolaylaşacak!

IBM'in yapay zekâ global liderlik ekibinin üyesi, teknoloji alanında bir iş bulmak için bilgisayar bilimleri diplomasının artık gerekli olmayabileceğini ifade etti.

IBM'in üretken yapay zekâdan sorumlu küresel yönetici ortağı Matthew Candy, Fortune'a yaptığı açıklamada, yapay zekânın teknik becerilere sahip olmayan kişilerin ürün geliştirmesini çok daha kolay hale getireceğini söyledi. Candy, yaptığı açıklamada, "İnsanların bir fikir bulma, fikri test etme ve bir şey yapma hızı çok artacak. Bunu yapmak için bilgisayar bilimleri diplomasına sahip olmanıza gerek yok” dedi.

Candy'ye göre yapay zekânın yükselişi, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi yumuşak becerilere prim verecek. Fortune'a daha önce yaptığı açıklamada, "Sorgulama, yaratıcılık becerileri ve inovasyon son derece önemli olacak çünkü bence yapay zekâ yaratıcı düşünce süreçleri için daha fazla kapasite yaratacak" demişti.

ıbm

SANAT ALANINDA DA BELİRGİN GELİŞMELER OLACAK

Ancak söz konusu olan sadece teknoloji sektöründeki işler olmayacak. Candy, yapay zekâ görüntü oluşturma teknolojisindeki ilerlemelerin sanat alanında çalışanları da etkileyebileceğini söyledi. Candy, "Bir tasarımcı rolünü üstlenebileceksiniz. Bunları yapmak için grafik tasarımcı olmanıza ve sanat diplomasına sahip olmanıza gerek yok” diye konuştu.

Candy'nin sözleri, LinkedIn Başkan Yardımcısı Aneesh Raman'ın kasım ayında Microsoft'un podcast'i "Worklab "de yaptığı bir röportajda söylediklerini anımsatıyor.

Raman ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, sunucu Molly Wood'a yapay zekânın yükselişinin teknik beceriler yerine sosyal becerilere daha fazla vurgu yapmasını beklediğini söylemiş ve "Bir diplomanın raf ömrü oldukça dramatik bir şekilde daralıyor" değerlendirmelerinde bulunmuştu.