Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Yapay zekâ destekli iPhone’lar 2025’e kadar kullanılamayacak!

Apple'ın en heyecan verici yapay zekâ destekli iPhone özelliklerinin 2025 yılına kadar kullanılamayacağı belirtildi.

Yayın Tarihi: 03.02.2024 10:45
Güncelleme Tarihi: 03.02.2024 10:45

Yapay zekâ destekli iPhone’lar 2025’e kadar kullanılamayacak!

Apple'ın ilk çeyrek kazançlarını açıklamasının ardından şirketin CEO'su Tim Cook, tüm büyük teknoloji oyuncularının bu alandaki gelişmeleri duyurmasının ardından şirketin yeniden ivme kazanması gerektiği için iOS 18 ile iPhone için üretken yapay zekâ özelliklerinin geleceğini ima etti. Kazanç çağrısında Cook şunları söyledi:

“Odak noktanız olduğunu tahmin ettiğim üretken yapay zekâ açısından, daha önce de belirttiğim gibi şirket içinde devam eden çok sayıda çalışmamız var.

Bizim yöntemimiz her zaman iş yapmak, sonra da iş hakkında konuşmak ve kendimizi ön plana çıkarmamak olmuştur. Bu yüzden bu konuda da aynı şeyi yapacağız. Ancak bu yılın ilerleyen dönemlerinde bahsedeceğimiz ve bizi son derece heyecanlandıran bazı işlerimiz var.”

apple

DAHA İYİ İŞLEYEN BİR YAPAY ZEKÂ 2025’TE GELECEK

Fakat Haitong Securities analisti Jeff Pu'ya göre, yatırımcıların iPhone 15 döngüsü, AirPods, Mac ve Apple Watch'a ek olarak "potansiyel olarak sessiz iPhone 16" konusunda da temkinli olmaları gerektiğine inandığı için AAPL hissesi aşırı değerlendi.

Üretken yapay zekâ bu yılın sonlarına doğru iPhone ile şekillenmeye başlayacak olsa da, iPhone 16 için A18 ve A18 Pro çipleriyle yapay zekâ ile ilgili bazı donanım yükseltmeleriyle sınırlı kalmasını bekliyor. Pu, konuya ilişkin olarak, "Daha iyi işleyen bir Gen AI’ın (yapay zekâ) 2025'te, muhtemelen iPhone 17 ile, Apple'ın ürün/hizmet işlerini yükseltecek bir zaman olmasını bekliyoruz” dedi.

Bununla birlikte, iOS 18 ve iPhone 16 ile Apple'ın üretken yapay zekâsının ilk adımları ortaya çıkacak. Yine de Apple, gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak için iPhone 17'yi (ve iOS 19'u) bekleyeceği için gerçek özellikler daha uzun sürecek.

Öte yandan, Daha önce Bloomberg, iOS 18 için beklenen potansiyel üretken yapay zekâ özelliklerinden bazılarının ipuçlarını vermişti. Bu özellikler şu şekilde:

  • Temel uygulamalar ve üretkenlik yazılımları için otomatik özetleme ve otomatik tamamlama özellikleri (Pages, Keynote)
  • Apple Music'te daha iyi çalma listesi oluşturma
  • Siri (yapay zekâya odaklanan büyük bir genel revizyon)
  • Geliştiriciler için Xcode'un yeni sürümünde kod tamamlama
  • Müşterilere sorun giderme konusunda yardımcı olmak için çalışanlara yardımcı olacak AppleCare araçları