Yanan evi kurtarmaya gelen vatandaş vurularak öldü: Kastamonu Çatalzeytin'de park yeri kavgası

Kastamonu Çatalzeytin'de park kavgası sonrası evini yakan kişi, yardım edenlere ateş açtı; yanan evdeki çocukları kurtarmaya çalışan Yakup Açıkgöz öldü.

Yayın Tarihi: 06.08.2026 18:20
Güncelleme Tarihi: 06.08.2026 18:20

Yanan evi kurtarmaya gelen vatandaş vurularak öldü: Kastamonu Çatalzeytin'de park yeri kavgası

Olayın ayrıntıları:

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesi Güneşler köyünde, araç park yeri nedeniyle S.T. ile komşusu D.A. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından S.T., D.A.'nın evini ve evin önündeki bir aracı ateşe verdi. Olayı gören ve yardım için gelen vatandaşlar arasında bulunan Yakup Açıkgöz, yanan evde çocuklar olduğunu belirleyip onları kurtarmak isterken S.T.'nin tabancasından çıkan kurşunla vurularak hayatını kaybetti.

Yangın ve müdahale:

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti; ev ile T.Ö.'ye ait araç kullanılamaz hale geldi. S.T.'nin ateşlediği mermilerin isabet ettiği E.F., M.A. ve H.A. yaralandı. Yangın nedeniyle D.A. de yaralanırken, olay yerindeki sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, Çatalzeytin Devlet Hastanesi ve Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olayın ardından S.T. jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Ailenin açıklaması:

Olay sonrası konuşan merhumun yeğeni Çağrı Açıkgöz, Yakup Açıkgöz'ün şahsın asıl hedefi olmadığını, dumanı gören mahalle halkı gibi amcasının da yardım için geldiğini söyledi. Çağrı Açıkgöz, yanan evde 10-11 yaşlarında çocukların bulunduğunu ve amcasının onları kurtarmak istediğini belirterek, saldırganın 'yansın, çoluk, çocuk kimse yaklaşmasın, vururum' diyerek tehditler savurduğunu ve yardım etmeye çalışanlara rastgele ateş açtığını aktardı. Aile, olayın basit bir kavga olmadığını; masum insanların hayatının hiçe sayıldığı kasten yapılmış bir saldırı olduğunu vurguladı.

KASTAMONU'NUN ÇATALZEYTİN İLÇESİNDE PARK YERİ YÜZÜNDEN ÇIKAN KAVGA SIRASINDA VURULARAK ÖLDÜRÜLEN...

KASTAMONU'NUN ÇATALZEYTİN İLÇESİNDE PARK YERİ YÜZÜNDEN ÇIKAN KAVGA SIRASINDA VURULARAK ÖLDÜRÜLEN VATANDAŞIN ATEŞE VERİLEN EVDEKİ ÇOCUKLARI KURTARMAK İSTERKEN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.