DOLAR
42,82 0,02%
EURO
50,38 -0,36%
ALTIN
6.168,44 -0,01%
BITCOIN
3.742.665,07 0,17%

Yalova'da Tonami Köprülü Kavşağı onarımı şehir içi trafiğini etkiliyor

Tonami Köprülü Kavşağı'ndaki genleşme derzi bakım-onarım çalışmaları nedeniyle 16 Aralık 2025'ten itibaren kent merkezinde, özellikle işe giriş-çıkış saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Yayın Tarihi: 25.12.2025 11:54
Güncelleme Tarihi: 25.12.2025 12:16

Yalova'da Tonami Köprülü Kavşağı onarımı şehir içi trafiğini etkiliyor

Tonami Köprülü Kavşağında süren onarım kent içi trafiği etkiliyor

Yalova'daki Tonami Köprülü Kavşağında yürütülen onarım çalışmaları kent içi trafik akışında kesintilere yol açıyor. Köprü genleşme derzi bakım ve onarım çalışmaları 16 Aralık 2025 tarihinde başlamış olup, çalışmaların yaklaşık bir ay sürmesi planlanıyor.

Çalışmanın kapsamı ve ulaşım düzenlemeleri

Tonami Köprülü Kavşağı, Kocaeli-Yalova ile Yalova-Bursa kara yolu sınırları arasında yer alıyor. Çalışmalar süresince köprüdeki trafik istikametleri sırasıyla trafiğe kapatılarak bakım gerçekleştiriliyor. Bu yöntem, onarımın güvenli şekilde yürütülmesini sağlarken kent içi alternatif güzergâhlar üzerinde yükün artmasına neden oluyor.

Trafik yoğunluğunun etkileri

Kapalı istikametler nedeniyle özellikle kent merkezinde ulaşım yoğunluğu gözlemleniyor. İşe gidiş ve çıkış saatlerinde artan yoğunluk, Şehit Ömer Faydalı Caddesi üzerinde uzun araç kuyrukları oluşmasına yol açıyor. Bu durum bölgedeki günlük ulaşım sürelerini uzatıyor ve trafik yönetimiyle ilgili koordinasyon ihtiyacını gündeme getiriyor.

Vatandaşlar için dikkat edilmesi gereken noktalar

Çalışmaların sürdüğü dönemde alternatif güzergâh tercihleri ve toplu taşıma kullanımının yoğunluğun azalmasına katkı sağlayabileceği öne çıkıyor. Ayrıca sürücülerin çalışma alanlarına ve yönlendirmelere dikkat etmesi, trafik akışının daha düzenli sağlanması açısından önemli.

Özetle, Tonami Köprülü Kavşağı'ndaki genleşme derzi bakım ve onarım çalışmaları 16 Aralık 2025'ten itibaren kent içi trafik düzenini etkiliyor; kapatılan istikametler ve yoğun saatlerde oluşan kuyruklar, yaklaşık bir aylık çalışma sürecince sürücüler ve yerel yönetime ek trafik planlaması gerektiriyor.

YALOVA'DAKİ TONAMİ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI'NDA ONARIM ÇALIŞMALARI NEDENİYLE TRAFİKTE YOĞUNLUK...

YALOVA'DAKİ TONAMİ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI'NDA ONARIM ÇALIŞMALARI NEDENİYLE TRAFİKTE YOĞUNLUK YAŞANIYOR.

YALOVA'DAKİ TONAMİ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI'NDA ONARIM ÇALIŞMALARI NEDENİYLE TRAFİKTE YOĞUNLUK...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.