
Yalova'da, su ihtiyaçlarını karşılayan Gökçe Barajını besleyen Kadıköy ve Kurtköy Derivasyonunda meydana gelen köpüklenme olayı üzerine beş şüpheli adliyeye sevk edildi.
Olayla ilgili olarak Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamındaki gözaltılar, Kurtköy Mahallesi Muhtarı Y.T., muhtar azası N.U. ve eski belediye çalışanları S.A., G.K. ile Ö.B.'yi içeriyor.
Şüpheli şahısların jandarmadaki işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirildi ve ardından Yalova Adliyesine sevk edildi.
Kentte 29 Ocak Çarşamba akşamı yaşanan olay sonucunda, su hattında oluşan köpüklenme nedeniyle 24 saat su kesintisi yaşanmıştı. Yapılan temizlik çalışmalarının ardından su yeniden verilmeye başlanmıştı. Şebeke suyuna dışarıdan müdahale edildiği yönündeki iddialar üzerine başlatılan soruşturma, bu gözaltılarla devam etti.