Yalova’da 'Orman Benim' etkinliğinde atık toplama çalışması
Yalova Valisi Ahmet Hamdi Usta öncülüğünde düzenlenen 'Orman Benim' etkinliğinde öğrencilerle birlikte ormanlık alana atılan ve yangın tehlikesi oluşturan atıklar toplandı. Etkinlik, Yalova merkeze bağlı Paşakent Mahallesindeki ormanlık alanda gerçekleştirildi.
Etkinliğin kapsamı ve amaçları
Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı yürütülen etkinlik, Yalova Orman İşletme Müdürlüğü himayesinde gerçekleştirildi. Vali Usta etkinliğin amacını, ormanda yangına sebep olabilecek yanıcı maddelerin ortadan kaldırılması ve toplumda özellikle gençler arasında farkındalık oluşturulması olarak açıkladı. Usta, Türkiye'deki orman yangınlarının %92'sinin insan kaynaklı olduğunu vurguladı ve küresel ısınma ile iklim değişikliğinin ormanlar için riski artırdığına dikkat çekti.
Yalova’nın kırılganlığı ve toplumsal sorumluluk
Konuşmasında Yalova’nın orman örtüsünün yoğunluğuna değinen Usta, ilin yaklaşık olarak %60'ının ormanla kaplı olduğunu belirterek bu durumun kentin yangınlara karşı kırılganlığını artırdığını ifade etti. Etkinliğin amacının yalnızca çöp toplamak değil, aynı zamanda bu duyarlılığı tüm Yalova'ya yaymak ve gelecek kuşaklara daha iyi bir çevre bırakmak olduğunu söyledi.
Teşekkür ve çağrı
Vali Usta, projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütüldüğünü belirterek katkı veren kurumlara, Milli Eğitim camiasına, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ve katılan çocuklara teşekkür etti. Usta ayrıca yaz aylarında piknik ve açık alan kullanımı sırasında dikkatli olunması, ateşli piknik ve benzeri uygulamalardan kaçınılması yönünde vatandaşlara uyarıda bulundu.
Ormanlar birer emanet olduğu vurgusuyla etkinlik, gençlerle birlikte uygulamalı temizleme çalışmaları ve farkındalık yayma hedefiyle sürdürüleceği bilgisinin verilmesiyle sonlandı.
YALOVA’DA "ORMAN BENİM" ETKİNLİĞİ ÇERÇEVESİNDE VALİ AHMET HAMDİ USTA, ÖĞRENCİLERLE ORMANLIK ALANA ATILAN VE YANGIN TEHLİKESİ OLUŞTURAN ATIKLARI TOPLADI.