Olayın Gelişimi
Yalova'da, devre mülk sahiplerini yüksek fiyata mülk satma vaadiyle dolandıran üç kişi gözaltına alındı. Dolandırıcılıkta 13 kişinin mağdur olduğu ve toplamda yaklaşık 20 milyon lira zarara yol açıldığı belirlendi.
Emniyet Ekiplerinin Çalışmaları
Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık olayıyla ilgili araştırma başlatarak, zanlıların yakalanması için harekete geçti. E.K., K.K. ve E.K. isimli şüpheliler, Yalova, Sakarya ve Kocaeli'de düzenlenen eş zamanlı bir operasyonla gözaltına alındı.
Yapılan Operasyon ve Ele Geçirilen Belgeler
Şüphelilere ait henüz bilinmeyen adreslerde arama yapılarak çeşitli belgeler ele geçirildi. Bu belgelerin, dolandırıcılık faaliyetleri ile ilgili kanıtlar içerdiği ifade ediliyor.
Adli Süreç
Emniyetteki işlemlerinin ardından, tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen E.K. ve K.K., çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Diğer şüpheli E.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.