Yalova’da 160 kilo bandrolsüz tütün ele geçirildi

Yalova’da jandarma ekipleri bir işletmede 160 kilogram bandrolsüz kıyılmış tütün ele geçirerek, adli makamlar talimatıyla yasal işlem başlattı.

Yayın Tarihi: 18.07.2026 14:23
Güncelleme Tarihi: 18.07.2026 14:23

Yalova’da 160 kilo bandrolsüz tütün ele geçirildi

Yalova’da 160 kilo bandrolsüz tütün ele geçirildi

Yalova’da jandarma ekiplerince merkez ilçedeki bir işletmede düzenlenen operasyonda 160 kilogram bandrolsüz kıyılmış tütün ele geçirildi.

Operasyon detayları

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen aramalarda söz konusu miktarda bandrolsüz tütün bulundu. Ele geçirilen kaçak tütünlere el konuldu ve konuya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Yasal süreç ve denetimler

Adli makamların talimatı doğrultusunda 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ile 4733 sayılı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun kapsamında yasal işlem başlatıldı. Yalova Valiliği koordinesinde çalışmalarını sürdüren İl Jandarma Komutanlığı'nın, emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik denetim ve operasyonlarına aralıksız devam edeceği bildirildi.

YALOVA'DA JANDARMA EKİPLERİNCE BİR İŞLETMEYE DÜZENLENEN OPERASYONDA 160 KİLOGRAM BANDROLSÜZ...

YALOVA'DA JANDARMA EKİPLERİNCE BİR İŞLETMEYE DÜZENLENEN OPERASYONDA 160 KİLOGRAM BANDROLSÜZ KIYILMIŞ TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.