Yalım’ın işletmelerinde çalıştıkları iddia edilen 15 kişi adliyeye sevk edildi

Uşak’ta belediye şirketlerine kayıtlı gösterilip Özkan Yalım’a ait işletmelerde çalıştırıldıkları tespit edilen 15 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Yayın Tarihi: 31.07.2026 11:11
Güncelleme Tarihi: 31.07.2026 11:18

Yalım’ın işletmelerinde çalıştıkları iddia edilen 15 kişi adliyeye sevk edildi

Soruşturmanın yürütülmesi

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, bazı kişilerin belediye şirketleri üzerinden sigortalı gösterilmelerine rağmen Özkan Yalım'a ait restoran, eğlence mekanı ve otelde çalıştırıldıkları tespit edildi.

Soruşturma kapsamında toplam 22 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 29 Temmuz'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda ilk etapta 15 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltılar ve adliyeye sevk:

Operasyon sonrası hakkında yakalama kararı bulunan bir kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 16'ya yükseldi. Gözaltındaki 16 kişiden 15'i, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

İşlemler sırasında ifadesi alınan F.A. ise serbest bırakıldı.

Aranan şüpheliler ve soruşturmanın devamı:

Hakkında gözaltı kararı bulunan eski Belediye Başkanı Özkan Yalım ile Yalım ile gönül ilişkisi olduğu öne sürülen ve Uşak ile Bornova belediyelerinde bir süre çalıştığı belirlenen A.A.'nın yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Soruşturma ve adli süreçle ilgili gelişmeler, Cumhuriyet Başsavcılığı ile jandarma açıklamaları doğrultusunda takip edilecek.

GÖZALTINA ALINAN 15 ŞÜPHELİ, JANDARMADAKİ İŞLEMLERİNİN ARDINDAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ.

GÖZALTINA ALINAN 15 ŞÜPHELİ, JANDARMADAKİ İŞLEMLERİNİN ARDINDAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.