Bist 100
10.865,95 1%
DOLAR
32,22 0,12%
EURO
35,04 0,11%
ALTIN
2.494,29 -0,14%

Yahudi yerleşimciler sivillere tekrar saldırdı: 6 Filistinli yaralandı

7 Ekim'den bu yana İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü savaşta Yahudi yerleşimciler, Filistinlilere yeni bir saldırı daha düzenledi. Böylelikle bugüne kadar yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden Filistinli sayısı 463'e yükseldi.

Yayın Tarihi: 13.04.2024 11:08
Güncelleme Tarihi: 13.04.2024 11:08

Yahudi yerleşimciler sivillere tekrar saldırdı: 6 Filistinli yaralandı

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana abluka altında olan Batı Şeria’da farklı kentlerde yer alan Yahudi yerleşimcilerin, yeni bir saldırıyla 6 Filistinliyi yaraladığı öğrenildi. 

Filistin haber ajansı WAFA, yayımladığı yeni haberlerde Ramallah, Kalkilya, Venin ve El Halil kentlerinde yeni saldırı ve baskınların düzenlendiğini duyurdu. Bir grup Yahudi yerleşimcinin Filistin plakalı araçlarla Ramallah kentinin kuzeybatısında yer alan Ebu Fellah köyüne geldiği öğrenildi. Burada Filistinli gençlere saldırdığı öğrenilen Yahudi yerleşimcilerin 1’ini başından yaralamak üzere 5 Filistinliyi darbettiği öğrenildi. Yaralıların 2’si ise hastaneye kaldırıldı. 

Öte yandan yerleşimciler ayrıca Filistinlilere ve evlerine ateş açtı. Yaralanan olmadığı öğrenilirken, İsrail askerlerinin de Kefr Ayn köyünde baskın düzenlediği aktarıldı. Baskın sırasında gerçek mermi kullanıldığı ve bir gencin karnından yaralandığı da yine öğrenilen son güncellemelerden oldu. 

Cenin kentinin batısında yer alan Rummane, Zebuba, Zneyn ve et-Tıbe köylerinde ise düzenlenen baskınlarla birlikte evlerde arama yapıldı. El Halil kentinin batısındaki İzne beldesinde bir binayı basan İsrail güçleri, 20 işçiyi de alıkoydu. Kalkilya’da ise birçok noktada keskin nişancı olduğu ve bazı Filistinlilerin alıkonularak sorguya çekildiği öğrenildi. Ayrıca son olarak İsrail güçlerinin Şehit Abu Ali İyad Meydanı’nda yer alan bir lokantanın bastığı bilgisine de yer verildi.