kaza anı kameraya yansıdı:
İzmir’in Bayraklı ilçesinde dün meydana gelen kazada, yağışın etkisiyle ıslanan ve kayganlaşan yolda ilerleyen bir tır sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı.
İzmir Çevreyolu Bayraklı tünelleri mevkisinde gerçekleşen çarpmanın ardından tır önce savruldu, ardından yol kenarındaki beton bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle tırın devrilmesi an meselesi olurken, araç kazayı devrilmekten son anda kurtultu.
yol koşulları ve kaza süreci:
Alınan bilgiye göre, bölgedeki yağmur yüzünden yol yüzeyi ıslak ve kaygan hale geldi. Bu koşullar altında sürücünün direksiyon hakimiyetini yitirmesiyle tırın savrulması hızlandı ve bariyerlere çarpmaya yol açtı. Olayın oluş şekli, kazanın iklim koşullarıyla doğrudan bağlantılı olduğunu gösteriyor.
Facianın eşiğinden dönülen kazada can kaybı veya yaralanma bilgisi kamuoyuyla paylaşılmadı.
görüntülerde neler var:
Kaza anı, tırın arkasından gelen bir sürücünün araç içi kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde tırın kayarak savrulduğu, kontrolün kısa sürede tamamen kaybolduğu ve ardından bariyerlere çarptığı anlar net şekilde görülüyor. Kayıtlar, sürücülerin yağışlı havalarda hız ve takip mesafesine dikkat etmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.
Kontrolden çıktı, devrilmekten son anda böyle kurtuldu