Yağışa rağmen iç mekânda coşku: Bursa'da cumhuriyet 103 yaşında

Yağışa rağmen Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılan törende Bursa Valisi Erol Ayyıldız konuştu; öğrenciler Cumhuriyet'in 103. yılını coşkuyla kutladı.

Yayın Tarihi: 29.10.2026 14:49
Güncelleme Tarihi: 29.10.2026 14:52

Yağışa rağmen iç mekânda coşku: Bursa'da cumhuriyet 103 yaşında

Tören yağmur nedeniyle Tayyare Kültür Merkezi'ne taşındı

Bursa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 103. yıl dönümü, yağışlı hava nedeniyle planlanan açık hava töreni iptal edilerek Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Resmi kutlama programına katılanlar, iç mekânda düzenlenen etkinliklerde Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.

vali Erol Ayyıldız'ın konuşması:

Törende konuşan Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Cumhuriyet'in kuruluşunu ve taşıdığı değeri vurguladı. Ayyıldız, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinden vazgeçmediğine dikkat çekerek Cumhuriyet'in yalnızca bir yönetim biçimi olmadığını; özgür yaşama iradesi ve bağımsızlığa bağlılığın en önemli göstergesi olduğunu ifade etti. Konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla andı.

öğrencilerin gösterileri ve kutlama programı:

Kutlamalar kapsamında farklı okullardan öğrenciler sahneye çıkarak hazırladıkları gösterileri sundu. Katılımcıların ilgiyle izlediği programda, Cumhuriyet'in kuruluş yıl dönümünün anlamını yansıtan şiirler ve sahne performansları yer aldı. Etkinlikler, salonu dolduran izleyiciler arasında bayram coşkusunu pekiştirdi.

Resmi konuşmalar ve öğrenci gösterileriyle devam eden törende, yetkililer Cumhuriyet mirasının gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı. Bursa'daki bu iç mekân kutlaması, yağışa rağmen 29 Ekim ruhunun yaşatıldığını gösterdi.

BURSA’DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 103’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN RESMİ KUTLAMA...

BURSA’DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 103’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN RESMİ KUTLAMA PROGRAMI, YAĞIŞLI HAVA NEDENİYLE TAYYARE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ. BURSA VALİSİ EROL AYYILDIZ’IN KONUŞMA YAPTIĞI TÖRENDE ÖĞRENCİLER SAHNE ALDI, CUMHURİYET’İN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ GURURLA KUTLANDI.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.