Bir çok insan dışardan almış oldukları hazır donmuş patates kızartmalarlarının çok daha lezzetli olduğunu dile getirir. Tam bu noktada patates kızartmalarının lezzetli olmasının sebebi şüphesiz ki çıtır çıtır olmasıdır. Evde de dışarıda yediğiniz gibi lezzetli mi lezzetli çıtır patates kızartması yapabilmeniz için sadece birkaç tüyo bilmeniz yeterli. Bu tüyolara dikkat ederseniz patates kızartma istediğiniz gibi çıtır çıtır lezzetli olacak.
Patates kızartmaları bol yağ içersinde kızmasından dolayı çokta masum olmayan lezzetli ama zararlı gıdaların başında gelir. Ancak bu zararlı gıda bir çok evin vazgeçilmezidir. Kahvaltılarda, ana yemeklerin yanında ya da öğlen atıştırmalıklarında bir çok kişi patates kızartması tercih eder. Peki patates kızartmasının çıtır çıtır olmasını sağlamak için ne yapmak gerekli?
ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI PÜF NOKTASI
Patates kızartmasının çıtır çıtır lezzetli olmasını sağlayabilmek için uygulamanız gereken önemli püf noktalardan bir tanesi oldukça basit. Patateslerinizi kızartmamadan önce muhakkak soğuk suda bekletmeniz patatesin çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır. Soğuk suda bekletilen patatesler daha sonrasında çok daha lezzetli olacaktır. Soğuk suda bekletme yönteminin yanı sıra başka bir diğer yöntem ise kızartma yağının içersine yalnızca bir damla limon suyu ilave etmenizdir. Patatesler böylelikle yanmadan çıtır çıtır olacaktır.