Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Xbox'ın geleceği 15 Şubat'ta açıklanacak!

Oyunseverler ve Xbox hayranları, Xbox’ın geleceğini merak ederken, nihayet buna ilişkin açıklamanın 15 Şubat’ta yapılacağı öğrenildi. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 13.02.2024 10:40
Güncelleme Tarihi: 13.02.2024 10:40

Xbox'ın geleceği 15 Şubat'ta açıklanacak!

Microsoft'un Ekim ayında Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almasından bu yana hepimiz Phil Spencer'ın Xbox'ın geleceğine ilişkin açıklama yapması bekleniyordu. Edinilen bilgilere göre, bu açıklama 15 Şubat’ta yapılacak.

X'te yayınlanan bir gönderide şirket, canlı ya da kaydedilmiş bir etkinlik yerine Resmi Xbox Podcast'in özel bir baskısına ev sahipliği yapacağını duyurdu. Bu özel bölümde üç önemli oyuncunun "Xbox işiyle ilgili güncellemelerine" yer verileceği açıklandı. Söz konusu bölüm, 15 Şubat Perşembe günü Türkiye saatiyle 23.00’de başlayacak.

xbox

NEREDEN İZLENİR?

Resmi Xbox yayınının perşembe günkü özel bölümü Xbox’ın YouTube hesabından canlı yayınlanacak.

Henüz kesin bir şey bilmesek de, Xbox'ın satın alma sonrası geleceğinin nasıl olacağına dair söylentiler haftalardır dönüp duruyor.

Bu kapsamda, ilk sırada konsollar yer alıyor. Xbox'ın konsol oyunundan tamamen çıkıp bulut işine girebileceğine dair söylentiler artarken, bu iddiaların asılsız olduğu görülüyor. Şirketin sızdırılan materyalleri konsolun geleceğinde fiziksel diskten vazgeçilebileceğini gösterse de, Spencer, bu hafta IGN aracılığıyla çalışanlara şirketin konsoldan tamamen vazgeçmek gibi bir planı olmadığını söyledi.

Daha sonra sırada oyunlar bulunuyor. Microsoft, halihazırda Call of Duty gibi bazı büyük oyunları çapraz platformda tutma sözü vermiş ve bunu kanıtlamak için Sony ve Nintendo ile bazı anlaşmalar imzalamış olsa da, Xbox'ın bazı özel oyunlarını alıp PlayStation 5 ve Nintendo Switch gibi diğer platformlarda da kullanılabilir hale getirmesi konusunda çok sayıda iddia bulunuyor.

Diğer platformlara gelecek oyunlardan bazıları arasında Hi-Fi Rush, Sea of Thieves, Starfield ve yakında çıkacak olan Indiana Jones and the Great Circle yer alıyor. Ancak, bunun bazı kaynaklar tarafından doğru olmadığı belirtildi.