Winnipeg'te Rahma İslam Merkezi'ne ateş: polis olayın nefret suçu olup olmadığını araştırıyor

Winnipeg'te Rahma İslam Merkezi'ne araçtan ateş açıldı; can kaybı yok, çok sayıda pencere kırıldı ve polis olayı "nefret suçu" olarak soruşturuyor.

Yayın Tarihi: 31.07.2026 12:07
Güncelleme Tarihi: 31.07.2026 12:07

Winnipeg'te Rahma İslam Merkezi'ne ateş: polis olayın nefret suçu olup olmadığını araştırıyor

Olayın ayrıntıları:

Kanada'nın Winnipeg kentinde bulunan Rahma İslam Merkezine kimliği belirsiz iki kişi tarafından silahla ateş açıldı. Camiden yapılan açıklamada, saldırganların bir araçtan camiye ateş ettikleri ve daha sonra camları kırdıkları belirtildi. Olay sırasında can kaybı veya yaralanma olmadığı bildirildi.

Polisten yapılan açıklamada, çok sayıda pencerenin kırıldığı ve hasarın 3 bin Kanada dolarından (yaklaşık 2 bin 140 ABD doları) fazla olduğu aktarıldı. Yetkililer, saldırının ardından geniş çaplı bir soruşturma başlattıklarını duyurdu.

İnceleme ve resmi tepkiler:

Winnipeg polisi olayın "nefret suçu" kapsamında incelendiğini kaydetti. Soruşturma kapsamında görgü tanıklarıyla görüşmeler yapılıyor ve olay yerinden elde edilen fiziksel deliller değerlendiriliyor.

Olay, toplum içinde tedirginliğe yol açarken yetkililer cami cemaatiyle iletişimde olduklarını ve güvenlik önlemlerini artırdıklarını belirtti.

Siyasi açıklama ve beklentiler:

Kanada Başbakanı Mark Carney saldırıyı kınadı; açıklamasında eylemi "dehşet verici" olarak nitelendirip Kanada'da yeri olmadığını vurguladı. Carney, kimsenin yaralanmamış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, sorumluların adalete teslim edilmesi için kolluk kuvvetlerine tam destek verdiklerini ifade etti.

Soruşturmanın ilerleyişi ve sonuçları, hem Winnipeg'teki İslam topluluğu hem de geniş kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Yetkililer, olayın tamamının aydınlatılması için çağrıda bulundu.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.