Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

WhatsApp'tan 2 yeni özellik: Ekran görüntüsü devrini kapatacak yenilik yolda!

WhatsApp'ta 2 yeni özelliğin test edildiği sızdırıldı.

Yayın Tarihi: 15.03.2024 09:49
Güncelleme Tarihi: 15.03.2024 09:49

WhatsApp'tan 2 yeni özellik: Ekran görüntüsü devrini kapatacak yenilik yolda!

2009 yılından bu yana küresel çapta en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yeni bir özelliği denemeye başladı. 

Meta çatısı altında bulunan WhatsApp, kullanıcı deneyimini artırmak için çalışmalarına bir yenisini ekledi. Geçtiğimiz günlerde yine sızdırılan bir bilgiye göre WhatsApp, ekran görüntüsü alma konusunda yeni bir özellik test etmeye başladı. 

Ekran görüntüsü alma devrinde son yaklaşıyor! 

Bilindiği üzere WhatsApp, son yıllarda uyguladığı geliştirmeleri genellikle kullanıcıların isteklerine göre düzenliyor. Kullanıcıların güvenlikle ilgili isteklerini birer birer yerine getirmeye başlayan uygulama, bu kapsamda ekran görüntüsü alma konusuna da el attı. 

whatsapp yeni

Gönderilen mesajları silme ya da düzenleme özelliklerinin ardından WhatsApp, profil fotoğrafının ekran görüntüsünün alınmasını engelleyecek bir özellik üzerinde çalışıyor! Sızan görüntülere göre yeni özellik, kullanıcıların başkalarının profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü almayı engelleyerek “ekran görüntüsü alınamıyor” uyarısı paylaşacak. Şu anda test aşamasında olan bu özelliğin aşamalı olarak tüm kullanıcılara geleceği düşünülüyor. 

Daha fazla sohbet sabitlenebilecek! 

Profil fotoğrafında ekran görüntüsünü engellemenin yanı sıra WhatsApp, bir de sabitlenebilir sohbet sayısında da düzenleme yapmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde alınan bilgilere göre WhatsApp, ana sayfada sabitlenebilir sohbet sayısını 3’ten 5’e çıkaracak. Şu anda bu özelliğin de test aşamasında olduğu bildirilirken, yakın zamanda tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.