DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.849.893,51 -0,1%

Washington'da Ulusal Muhafızların Görev Süresi 30 Kasım'a Kadar Uzatıldı

Washington'da konuşlandırılan yaklaşık 950 Ulusal Muhafızın görev süresi 30 Kasım'a kadar uzatıldı; karar başkentteki güvenlik düzenlemelerinin devamını amaçlıyor.

Yayın Tarihi: 05.09.2025 10:33
Güncelleme Tarihi: 05.09.2025 10:33

Washington'da Ulusal Muhafızların Görev Süresi 30 Kasım'a Kadar Uzatıldı

Washington'da Ulusal Muhafızların Görevi 30 Kasım'a Kadar Uzatıldı

Geçici komutan Blanchard uzatma kararını X hesabından duyurdu

ABD'nin başkenti Washington'da konuşlandırılan Ulusal Muhafızların görev süresi 30 Kasıma kadar uzatıldı. Karar, Washington Ulusal Muhafızlarının geçici komutanı Tuğgeneral Leland Blanchard tarafından sosyal medya platformu X üzerinden açıklandı.

ABC News'un aktardığına göre, uzatma kapsamında yaklaşık 950 Ulusal Muhafızın başkentteki görevine devam etmesi planlanırken, bu uzatma diğer eyaletlerden gönderilen 1300 görevliyi kapsamıyor.

Başkentte daha önce ilan edilen kamu güvenliği acil durumu, 11 Ağustos'ta Başkan Donald Trump tarafından duyurulmuş; güvenliği sağlama ve suç oranlarını düşürme amacı öne çıkarılmıştı. Bu süreçte Adalet Bakanlığı, Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi (DEA) başındaki Terry Cole'u Metropolitan Polis Departmanı'nın acil durum polis komiseri olarak ilan etti. Pentagon, 14 Ağustos'ta 800 Ulusal Muhafızın görev yerlerine yerleştirildiğini açıklamış; West Virginia, South Carolina ve Ohio gibi eyaletler de acil durum kapsamında personel göndermişti.

Bu uzatma, başkentteki güvenlik düzenlemelerinin sürekliliğini sağlama ve mevcut konuşlanmanın operasyonel koordinasyonunu sürdürme ihtiyacını karşılamaya yönelik bir adım olarak değerlendirilebilir. Yetkililerin açıklamaları uzatmanın kapsamını ve sorumluluk dağılımını netleştirirken, 950 kişilik grubun dışındaki diğer görevlilerin statüsü ayrı olarak değerlendirilecek.

Yetkililer ve ilgili birimler süreci izlemeye devam edecek; planlanan süre sonunda alınacak kararlar güvenlik değerlendirmelerine göre şekillenecek.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı