Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Vücudu kendi kendine alkol üretiyor! Doktorlar derhal tedaviye aldı

Vücudu kendi kendine alkol üreten hasta, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisine başladı.

Yayın Tarihi: 11.01.2024 14:26
Güncelleme Tarihi: 11.01.2024 14:26

Vücudu kendi kendine alkol üretiyor! Doktorlar derhal tedaviye aldı

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, vücudu kendi kendine alkol üreten bir hastanın daha tedavisine başladı! Böylelikle hastane, bugüne kadar ikinci kez alkol üretme hastalığı olan bir kişiyi tedavi edecek. 

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doçent Doktor Fazıl Kulaklı tarafından düzenlenen yeni bir basın toplantısında, 2023 yılında yapılan işlem sayıları, ulaşılan hasta ve tetkiklere dair bilgiler verildi. 2023 yılında tomografi, radyoterapi ve MR gibi cihazların hastaneye geldiğini aktaran Doktor Kulaklı, kornea nakli gibi önemli çalışmalar yapıldığını vurguladı. 

Hastanenin şu anda yüzde 90 bir dolulukla hizmet verdiğini söyleyen Kulaklı, ek bina talep ettiklerini ve çalışmaların başlatıldığını söyledi. Yakında müjdeli haberin alınabileceği aktaran Kulaklı, sağlık turizmi alanında da yurt içi ve yurt dışı hastaları beklediklerini belirtti. Daha sonra ise “içmeden sarhoş olma” hastalığı alanında Giresun’un Orta Doğu’da merkez hastane olabileceği konusuna geçti. 

auto brewery

Giresun, Auto Brewery sendromunun Orta Doğu merkezi olabilir 

Vücudun kendi kendine alkol üreten bir kişiyi tedaviye aldıklarını aktaran Kulaklı, hastanın alkol almamasına rağmen alkol düzeyinin yüksek olduğunu söyledi. Bu hastayı tedavi eden ve bugün başka bir ikinci hastanın tedavisine başlayan Kulaklı, hastanenin Türkiye’de bu hastalığın merkezi haline geldiğini belirtti. 

Orta Doğu’nun Auto Brewery sendromu merkezi olma teklifi aldıklarını söyleyen Doktor Kulaklı, bunun için alana ihtiyaçları olduğunu söyledi. İzmir’den bir hastanın tedavi için Giresun’a geldiğini söyleyen Kulaklı, İstanbul’dan gelecekler olduğunu ve farklı illerden 20-30 kişinin aradığını belirtti. Ancak hastane yüzde 90 kapasitede olduğu ve bu hastaları alınca başka hastalara yer kalmaması nedeniyle Auto Brewery sendromu olanları birer birer tedavi ettiklerini kaydetti.