Volkan Demirel, Gençlerbirliği'nde Göreve Başladı: İmza Töreni, Kutlama ve İlk İdman
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, teknik direktör Volkan Demirel için Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde imza töreni düzenledi. Törene kulüp başkanı Mehmet Kaya da katıldı. Demirel, törenden sonra takımın başında ilk antrenmanına çıktı ve iki gün önceki doğum günü için pasta kesildi.
Tören ve başkanın açıklamaları
Mehmet Kaya, konuşmasına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak başladı ve şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin 102. yılına denk gelen bu özel günde, anlamlı bir imzaya hep birlikte tanıklık edeceğiz. Bütün basının huzurunda da bunu yapacağız. Doğum günüydü Volkan Hoca'nın iki gün önce. Güzel bir tarihe denk geldi."
Volkan Demirel'in ilk sözleri
Volkan Demirel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyetin parlayan yıldızı Gençlerbirliği Spor Kulübümüzün de 102. yılındayız ve bana bu imkanı verdikleri için hem başkanıma, hem yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Gençlerbirliği'ni dışarıdan çok iyi biliyordum ama içeriye girdikten sonra, bu tesisin kapısından girdikten sonra bir ruhu yansıttığını gerçekten iliklerime kadar hissettim. Hangi ruh bu? İlhan Cavcav ruhu. Rahmetli İlhan başkanımı buradan saygıyla ve sevgiyle anıyorum. Ailesine de selamlarımı iletmek istiyorum. Burada olmaktan çok mutluyum."
Oyun planı ve takım değerlendirmesi
Demirel, oyun planına ilişkin soruya verdiği yanıtta Hüseyin Hoca'ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında, takımın geçmiş performansına ve transfer sürecine dair değerlendirmelerde bulundu: "Öncelikle Hüseyin Hocama teşekkür etmek istiyorum. Bu takımı 1. Lig'den buralara kadar taşıdı. Bugün bismillah diyeceğiz, çıkacağız, takımdaki arkadaşları tanıyacağız. Tanıdığım çok oyuncu var, hatta kardeşlerini bildiğim arkadaşlar var. Daha önce mücadele ettiğimiz arkadaşlarımız var. Benim Türk futboluna kattığım arkadaşlarımız var. İnşallah hep beraber istenilen yere gelmek için elimizden gelen bütün mücadeleyi vermek için buradayız, hazırız."
Demirel, kadroyu ve mevcut durumu da şu sözlerle değerlendirdi: "Biz de bu kadroyla, bu takımı ne kadar daha ileri taşıyabiliriz, ne kadar daha iyi işler yapabiliriz onu düşüneceğiz. İki üç gündür çok yoğun çalışıyorum, hem ben hem ekibim. Öncesinde de izlediğim kadarıyla fikrim vardı. Transfer dönemlerinde izlediğim, çok takip ettiğim oyuncular var. Elimde sihirli değnek yok. Kadroyu en iyi şekilde değerlendirip ona göre iyi bir oyun sergileyeceğiz. Çünkü puana ihtiyacımız var. İlk maçta da bunu inşallah alarak yolumuza devam edeceğiz. Ondan sonrasında artık sorunları çöze çöze ilerlemeye başlayacağız. Belki skor olarak istenilen yerde olunmadı ama oyuna baktığımda, ben bütün oynadığımız maçları izledim, son dakikada yenilen goller var, son dakikalarda kaçırdığımız goller var, son dakikada kaçırdığımız penaltı var. Aslında şu an 4-5 puan daha toplayabilecek bir takım vardı. İlk 5 haftayı saymıyorum, orada tabii ki transferlerin geç gelmesi etkiledi. Ama transferler geldikten sonra bir ivme gösteren Gençlerbirliği'ni hep beraber izledik. Biz şimdi zaten kadronun genişliğini ve kadrodaki oyuncuların yapısını bildiğimiz için buraya gelirken şunu da düşünerek geldik. Burada çok büyük bir aile var."
Altyapı ve ilk idman
Demirel, kulübün altyapısına ilişkin de çarpıcı rakamlar paylaşarak, Gençlerbirliği'nde yaklaşık 1500 futbolcu bulunduğunu ve bunun büyük bir futbol akademisi anlamına geldiğini vurguladı: "1500 oyuncu demek, çok büyük bir futbol akademisi demek. Belki Türkiye'nin bir numaralı yeri bu anlamda. Bana göre başarı bir futbolcuya dokunmaktır. Bir futbolcuyu Türk futboluna kazandırmaktır."
Törenin ardından Volkan Demirel için doğum günü pastası kesildi ve Demirel, takımın başında ilk antrenmanına çıktı.
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, teknik direktör Volkan Demirel (sağda) için imza töreni düzenledi. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'ndeki törende kulüp başkanı Mehmet Kaya (solda) da yer aldı.