Viranşehir'de uyuşturucu haritası deşifre edildi: 28 mahallede 97 şüpheli yakalandı

Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın çalışmasıyla 28 mahallede tespit edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda 97 şüpheli gözaltına alındı; çok sayıda delil ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 11.05.2026 20:10
Güncelleme Tarihi: 11.05.2026 20:14

Viranşehir'de uyuşturucu haritası deşifre edildi: 28 mahallede 97 şüpheli yakalandı

Viranşehir'de uyuşturucu haritası deşifre edildi: 28 mahallede 97 şüpheli yakalandı

Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kapsamlı çalışmada ilçedeki uyuşturucu ticaretine ilişkin harita çıkarıldı ve belirlenen noktalarda eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Soruşturma, TCK-188 (Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti) kapsamında teknik ve fiziki takiplerle sürdürüldü.

Operasyonun kapsamı ve izleme süreci

Başsavcılığın çalışmasında ilçede uyuşturucu madde satışı yaptıkları tespit edilen 28 mahalle belirlendi. Bu mahallerde ‘torbacı’ olarak anılan sokak satıcılarının tespiti için yürütülen teknik ve fiziki takiplerin ardından operasyon planlandı.

Takip ve operasyon hazırlıkları sonucunda, 06 Mart-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenen geniş çaplı çalışmalarda toplam 83 güven alımı gerçekleştirilip, 97 şüpheliye yönelik işlem yapıldı.

Gözaltılar, adli süreç ve son durumu

Soruşturma kapsamında tespit edilen 50 şüpheliye 5 Mayıs'ta yapılan operasyonda 49 şüpheli gözaltına alındı; bu kişilerden birinin ceza infaz kurumunda bulunduğu belirlendi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 46'sı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi ve 2 kişi savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

11 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda ise 45 şüpheliye yönelik işlem yapıldı ve 37 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonda bir şüphelinin cezaevinde olduğu, firari durumdaki 8 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Ele geçirilen deliller

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde, uyuşturucu kullanım aparatları, ruhsatsız tabanca, ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Elde edilen bulgular soruşturma dosyasına dahil edildi.

Bakan Gürlek'in açıklamaları ve genel uygulama

Adalet Bakanı Akın Gürlek daha önce katıldığı bir televizyon programında İstanbul dönemine ilişkin icraatlarından söz ederek, "İstanbul’a gelen kokain miktarını, kimlerin getirdiğini ve 6 büyük dağıtıcıyı tek tek ortaya çıkardık. Emniyet ve Jandarma ile çok ciddi çalışmalar yürüttük" ifadelerini kullanmıştı. Gürlek, tüm başsavcılıklara gönderdiği genelgeyle uyuşturucuyla mücadelede operasyonlara devam edileceğini vurgulamış; "Adalet Bakanlığı olarak demir yumruğumuzu hissettireceğiz. Sonuna kadar gideceğiz" demişti.

Viranşehir'deki son operasyonlar, bakanlığın genel yaklaşımı ve başsavcılığın saha çalışmasının bir sonucu olarak kayda geçti; soruşturmanın devam ettiği, firari şüphelilerle ilgili takibin sürdüğü belirtildi.

Viranşehir’in uyuşturucu haritası deşifre edildi: Toplam 97 gözaltı

Viranşehir’in uyuşturucu haritası deşifre edildi: Toplam 97 gözaltı

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.