
Avusturya'nın Villach kentinde meydana gelen bıçaklı saldırıda 1 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren saldırganın gözaltına alındığı bildirildi.
Polis Sözcüsü Rainer Dionisio, düzenlediği basın toplantısında, saldırının yabancı uyruklu bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Dionisio, saldırganın oturum hakkı bulunan ve daha önce herhangi bir adli vakası olmayan bir Suriyeli şahıs olduğunu ifade etti.
Saldırıda hayatını kaybeden 14 yaşındaki gencin yanı sıra, yaralanan 6 kişinin de farklı seviyelerde tedavi altında olduğu aktarıldı. Saldırının nedeninin ise henüz belirlenemediği kaydedildi.
Dionisio, olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldığını ve ölen kişi ile saldırgan arasında herhangi bir bağlantı olup olmadığının, ayrıca saldırganın olası işbirlikçilerinin bulunup bulunmadığının araştırıldığını duyurdu.