Viktor Orban'dan Olimpiyatlar ve Ahlak Üzerine Açıklama
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları açılışında gerçekleştirilen gösterilere atıfta bulunarak çarpıcı bir yorumda bulundu. Orban, "Batılılar artık ulus devletin mevcut olmadığına inanıyor. Bu sağlam bir toplum yapısının ve ortak kültürün bulunmadığını ifade ediyor," dedi.
Ulus Devletlerin Önemi ve Dinî Temel
Baile Tusnad'de düzenlenen bir etkinlikte konuşan Orban, ulus devletlerin İncil'e dayanan bir temeli olduğuna dikkati çekti. "Ulus devletler, yaradılışın bir parçasıdır. Kutsal kitap, kıyametin geldiğinde sadece bireylerin değil, ulusların da yargılanacağını belirtiyor," şeklinde açıkladı.
Batı'nın Ahlaka Dair İkilemleri
Batı'nın göç politikaları hakkında da konuşan Orban, "Dünyanın değiştiğini kabul etmemiz gerekiyor," diyerek, geleneksel Batı yaklaşımının etkisini kaybettiğini vurguladı.
Asya Merkezli Dünyaya Geçiş
Orban, 500 yıldır süren Batı merkezli dünya sisteminin yerini Asya merkezli bir düzene bırakacağını öne sürerken, Rusya-Ukrayna Savaşı hakkında da yorumlarda bulundu. "Savaş sona ermek üzere, Rusya, Ukrayna ve ABD yetkilileri arasında yapılacak görüşmeler önemlidir," dedi.
Barış Yolu İçin Adımlar
"Barış yanlısı bir Avrupa'ya doğru gidiyoruz," diyen Orban, Avrupa'nın bu süreçte gerekli adımları atması gerektiğini belirtti. "Ukraynalılar üzerlerine düşeni yaptı. Şimdi Avrupalıların akıllarını başlarına almaları gerekiyor," şeklinde uyardı.
Son olarak, Orban, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın siyasi sahneye dönüşüne dikkat çekerek, Avrupa'nın barış yolunda ilerlememesi durumunda zor bir dönemle karşılaşabileceğini ifade etti.