Programdan notlar:
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen 2. Vezirköprü Kitap Günleri kapsamında Belediye Kültür Merkezi'nde bir dizi söyleşi gerçekleştirildi. Etkinlikte eğitimci yazarlar Bünyamin Kıvrak, Dr. Mehmet Ali Var, Doğan Görmez, Erkan Ulaşır, Kaan Eminoğlu ve Tuğçe Vural okurlarla bir araya geldi.
Eğitim, edebiyat ve gençlik üzerine:
Söyleşide, katılımcılar arasında eğitim ve edebiyatın kesiştiği noktalar, kitap okuma alışkanlığının gençlerin gelişimindeki önemi ve geleceğe hazırlanma süreçleri ele alındı. Yazarlar bilgi ve tecrübelerini paylaşırken, kitapların kişisel ve toplumsal gelişimdeki rolüne dair değerlendirmeler ön plana çıktı.
Yazar görüşleri ve karşılıklı etkileşim:
Program sırasında yazarlar, eğitimde karşılaşılan güçlükler ve gençlere yönelik öneriler konusunda görüş bildirdi; katılımcılar da soru ve gözlemlerini aktarma fırsatı buldu. Sohbetler, okur-yazar etkileşiminin canlı bir örneğini sundu ve farklı kuşaklardan dinleyicilerde merak uyandırdı.
Kapanış ve buluşma anı:
Etkinlik, katılımcıların yazarlarla birebir sohbet etmeleri ve görüş alışverişinde bulunmalarının ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Gün, kitap ve eğitim ekseninde kurulan samimi iletişimle tamamlandı.
SAMSUN’UN VEZİRKÖPRÜ İLÇESİNDE DÜZENLENEN EĞİTİMCİ YAZARLAR, DÜZENLENEN SÖYLEŞİDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU.