Venezuela, Terörist Grubu Başarılı Operasyonla Ele Geçirdi
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinin güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda, Karayipler ülkesi Trinidad ve Tobago'dan gelen bir terörist grubun yakalandığını duyurdu.
Maduro, özel bir televizyon kanalı aracılığıyla yaptığı açıklamalarda, bu grubun Venezuela'da silahlı saldırılar düzenlemek üzere hazırlandığını belirtti. Verdikleri bilgilere göre, grup, ülkenin doğusunda, savaş silahlarıyla donatılmış halde bulundu.
“Bu teröristlerin yarısı Kolombiyalı ve kiralık katiller. Karayip Denizi üzerinden Venezuela'ya giriş yaptılar,” diyen Maduro, ülkenin güvenliği için vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı. Ayrıca, devletin bu tür terörist unsurlara karşı kararlı bir duruş sergilediğini vurguladı.
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, 20 Mayıs'ta yaptığı bir açıklamada, gözaltına alınan toplam 38 kişinin arasında 17'sinin yabancı uyruklu olduğunu bildirmişti. Bu kişiler arasında Kolombiya, Meksika ve Ukrayna uyrukluların bulunduğunu ifade eden Bakan Cabello, yakalananların İspanya, Fransa, Kolombiya ve Birleşmiş Milletler (BM) ofislerine yönelik saldırı planları olduğuna dair istihbarat aldıklarını aktardı.