Vatikan Devlet Sekreteri'nden Önemli Açıklama
Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, Filistin halkının kendi topraklarında kalması gerektiğini belirterek, zorla göç ettirmelerin kabul edilemeyeceğini ifade etti. Bu açıklama, İtalya ile Vatikan Şehir Devleti arasındaki ilişkileri düzenleyen 1929 tarihli Lateran Anlaşması'nın 96. yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilmiş olan üst düzey siyasi istişareler sonrasında yapıldı.
Orta Doğu Meselelerine Dikkat Çekti
Kardinal Parolin, istişareler sırasında Orta Doğu'daki meselelere de değindiklerini söyleyerek, ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi fikrini doğru bulmadığını vurguladı. Parolin, "Filistin halkı kendi topraklarında kalmelidir. Bu, Vatikan'ın temel prensiplerinden biridir," dedi.
İki Devletli Çözüm Vurgusu
Kardinal, çözüm olarak en iyi formülün iki devletli yapı olduğunu savunarak, bu yaklaşımın hem Filistinlilere hem de İsraillilere umut vereceğini dile getirdi.
Ukrayna Konusundaki Umutlar
Ukrayna'daki durumla ilgili de açıklamalarda bulunan Parolin, bu alanda daha fazla hareketlilik olduğunu ve barış umudunun güçlendiğini aktardı. Dikkat edilmesi gerekenin, sağlanacak barışın adil olması gerektiğine dikkat çekti.
Son olarak, Kardinal Parolin, uluslararası ilkelerin ve BM bildirgelerinin göz önünde bulundurulmasının kalıcı bir barışı sağlamada önemli olduğunu ifade etti.