Vatandaşların dikkati sayesinde Sarıpınar'da şahin tuzağına bağlanan güvercin kurtarıldı

Mersin Erdemli'de Karaman-Ayrancı yolu Sarıpınar mevkiinde mola veren vatandaşlar, ayağı tuzağa bağlı güvercini çözüp doğaya saldı.

Yayın Tarihi: 03.08.2026 09:16
Güncelleme Tarihi: 03.08.2026 09:25

Vatandaşların dikkati sayesinde Sarıpınar'da şahin tuzağına bağlanan güvercin kurtarıldı

Olayın gelişimi:

Mersin'in Erdemli ilçesinde, Toroslar eteklerindeki Sarıpınar mevkiinde yolculuk yapan bir grup, uçamayan bir güvercin fark etti. Konya'ya gitmek için Karaman-Ayrancı yolunu kullanan grup, yaklaşık 2200 rakımdaki mola sırasında kuşu yakaladı. İlk değerlendirmede ayağına ip dolandığı düşünülen güvercinin ayağındaki ipin, bölgedeki şahin yakalamaya yönelik hazırlanmış bir tuzak olduğu anlaşıldı.

Görgü tanıklarının müdahalesi:

Yolculardan Ali Gül ve arkadaşları, kuşun bağlı olduğu ipi çözüp tuzaktan çıkardı. Müdahalenin ardından güvercin yerine konuldu ve doğal ortamına bırakıldı. Olay, bölgeden geçenlerin dikkati sayesinde sonlanmış oldu.

Tanığın ifadesi ve kuşun durumu:

Olayı anlatan Ali Gül, Sarıpınar mevkiinde mola verdiklerini belirterek şunları aktardı: Sarıpınar mevkiinde mola verdik. Bu sırada bir kuş uçamıyordu, yakaladık. Tuzakla bağlanmıştı. İpini çözüp tuzaktan kurtardık, kuşumuzu doğaya bıraktık. Daha önce uçamıyordu, rahatça uçtu. Müdahale sayesinde kuşun kısa sürede normale döndüğü ve uçabildiği gözlemlendi.

Olay, küçük bir dikkatin hayvanın yaşamını kurtarabileceğini gösterirken, bölgedeki tuzak uygulamalarına ilişkin farkındalığın önemini bir kez daha ortaya koydu.

MERSİN'DE TOROSLARIN ETEĞİNDE ŞAHİN YAKALAMAK İÇİN HAZIRLANAN TUZAĞA YEM AMAÇLI TAKILDIĞI TAHMİN...

MERSİN'DE TOROSLARIN ETEĞİNDE ŞAHİN YAKALAMAK İÇİN HAZIRLANAN TUZAĞA YEM AMAÇLI TAKILDIĞI TAHMİN EDİLEN GÜVERCİN BÖLGEDEN GEÇEN VATANDAŞLAR TARAFINDAN KURTARILDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.