Vanlı kızlar halk oyunlarında ikinci kez Türkiye ikincisi oldu
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Gaziantep'te düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası'na yaklaşık 80 ekip katıldı. Van'ı temsil eden Tuşba Sanat Spor Kulübü, kadınlar kategorisinde Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarı elde etti.
başkanın değerlendirmesi
Kulüp Başkanı Yasemin Yaşlak, kulübün düzenli çalışmaların sonucu olarak iki yıl üst üste kadınlar grubunda Türkiye ikinciliğini kazandığını ve bunun Van için bu kategoride bir ilk olduğunu söyledi.
Yaşlak, "Halk oyunları çalışmalarımız kulüp bünyesinde düzenli olarak devam edecektir. Hedefimiz gelecek sene Türkiye şampiyonu olmaktır" dedi.
teşekkür ve gelecek hedefleri
Elde edilen başarıda emeği geçen paydaşlara teşekkür eden Yaşlak, "Çalışmalarımızda bizlere sürekli destek olan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Tosun'a, öğrenci velilerimize, eğitmenlerimize, sporcu kızlarımıza, müzisyenlerimize ve bize katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.
Kulüp yetkilileri, bu başarının süreklilik kazanması için hazırlıklarını sürdüreceklerini ve önlerindeki dönemde hedefin Türkiye şampiyonluğu olduğunu vurguladı.
TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU TARAFINDAN DÜZENLENEN YARIŞMADA, TUŞBA SANAT SPOR KULÜBÜ ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU.