Van-Hakkari Karayolu Kırmızıtaş'ta Çığ Ulaşımı Durdurdu
Yol çift yönlü kapandı, onlarca araç mahsur kaldı
Van-Hakkari karayolu Güzeldere Geçidi çıkışı Kırmızıtaş mevkiinde meydana gelen çığ nedeniyle yol çift yönlü olarak ulaşıma kapandı. Dağdan kopan kar kütleleri karayoluna inerek, her iki yönde seyreden araçların geçişini engelledi ve onlarca araç yolda mahsur kaldı.
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler arasında Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, jandarma, trafik polisi, Van İl AFAD, JAK Timi, UMKE, Gürpınar İtfaiye Grup Amirliği ile çok sayıda iş makinesi yer aldı. Ekipler, yoldaki kar kütlesinin temizlenmesi için koordineli çalışma yürütüyor.
Çığın yaklaşık 150 metrelik alana yayıldığı ve kar kütlesinin yüksekliğinin yaklaşık 15 metre olduğu bildirildi. Yolun kapanması nedeniyle jandarma, Van istikametinden gelen araçları Güzeldu (Hoşab) Mahallesi'nde, Hakkari tarafından gelen araçları ise Albayrak Jandarma Kontrol Noktası'nda bekleterek geçişlerine izin vermiyor.
Yoldaki kar kütlesini temizlemek için çalışmalar devam ediyor.
VAN-HAKKARİ KARAYOLU KIRMIZITAŞ MEVKİSİNDE DÜŞEN ÇIĞ NEDENİYLE ÇİFT YÖNLÜ KAPANIRKEN, BÖLGEDEKİ ÇIĞ TEMİZLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.