Van Gevaş'ta kafes avcılığına 86 bin 278 lira ceza

Van'ın Gevaş ilçesinde kafes avcılığı yaptığı tespit edilen bir kişiye 4 kınalı kekliğe el konularak toplam 86 bin 278 TL ceza uygulandı.

Yayın Tarihi: 13.04.2026 19:13
Güncelleme Tarihi: 13.04.2026 19:13

Van Gevaş'ta kafes avcılığına 86 bin 278 lira ceza

Van Gevaş'ta kafes avcılığına 86 bin 278 lira ceza

Denetim ve uygulanan yaptırım

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü ekipleri, kafes avcılığı yapan şahıslara yönelik denetimlerini sürdürüyor. DKMP Müdürlüğü Gevaş Şefliği ile Büyükağaç Jandarma Karakol Komutanlığı personelinin ortak koruma-kontrol çalışması sırasında, kafes avcılığı yaptığı belirlenen 1 kişi hakkında tutanak düzenlendi.

Çalışma kapsamında, 4 canlı kınalı kekliğe el konuldu. Şahsa, 26 bin 278 TL idari para cezası ve 60 bin TL tazminat olmak üzere toplam 86 bin 278 lira ceza uygulandı.

DKMP ekipleri, denetim ve korunma faaliyetlerine destek veren jandarma personeline teşekkür etti.

VAN'IN GEVAŞ İLÇESİNDE KAFES AVCILIĞI YAPAN 1 KİŞİYE 86 BİN 278 LİRA  PARA CEZASI...

VAN'IN GEVAŞ İLÇESİNDE KAFES AVCILIĞI YAPAN 1 KİŞİYE 86 BİN 278 LİRA PARA CEZASI UYGULANACAK.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!