DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.840.254,99 0,15%

Van'da Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

Van'da düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliği ile yöresel lezzetler tanıtıldı, geleneksel tariflerin önemi vurgulandı.

Yayın Tarihi: 27.05.2025 21:59
Güncelleme Tarihi: 27.05.2025 21:59

Van'da Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi

Van'da, Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinlikte, Türk Mutfağı Haftası kapsamında yöresel yemekler tanıtıldı. Etkinlikte 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' teması ön plana çıkarıldı.

Van Olgunlaşma Enstitüsü'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Van, Bitlis ve Hakkari yöresinin geleneksel yemekleri arasında keledoş, ayran aşı, tuzlu balık, Van pastası, çirişli bulgur pilavı ve kayısı kavurması yer aldı. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu lezzetler, etkinliğe katılanların büyük ilgisini çekti.

Van Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Esin Tekin Baran, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin amacının geleneksel Türk mutfağını yaşatmak ve bu kültürel zenginliği gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirtti. Baran, bölgenin zengin mutfak kültürüne dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Van ve çevresi ile Bitlis ve Hakkari'nin özgün lezzetlerini Türkiye'nin dört bir yanına tanıtmak istiyoruz. Menüde yer alan tüm yemekler, atalarımızdan kalan asırlık tariflerle hazırlandı. Bu tarifleri günümüzde yaşatarak kültürel hafızamızı canlı tutmayı hedefliyoruz. Bu mutfağı yaşatmak ve unutulmaya yüz tutan lezzetlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak en büyük sorumluluğumuz."

Van'da Olgunlaşma Enstitüsünce, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte yöresel...

Van'da Olgunlaşma Enstitüsünce, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte yöresel yemeklerin tanıtımı yapıldı. Etkinlikte Van, Bitlis ve Hakkari yöresinin geleneksel yemeklerinden keledoş, ayran aşı, tuzlu balık, Van pastası, çirişli bulgur pilavı ve kayısı kavurması hazırlandı.

Van'da Olgunlaşma Enstitüsünce, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte yöresel...

Van'da Olgunlaşma Enstitüsünce, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte yöresel yemeklerin tanıtımı yapıldı. Etkinlikte Van, Bitlis ve Hakkari yöresinin geleneksel yemeklerinden keledoş, ayran aşı, tuzlu balık, Van pastası, çirişli bulgur pilavı ve kayısı kavurması hazırlandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı