Vali Mustafa Fırat Taşolar Iğdır'da göreve başladı
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Iğdır Valisi olarak atanan Vali Mustafa Fırat Taşolar, yeni görevine başladı. Çankırı Valisi olarak yürüttüğü görevinden sonra Iğdır'a atanan Taşolar, bugün düzenlenen törenle görevi devraldı.
Tören ve karşılama
Vali Taşolar, ilk gününde tören mangasını selamladıktan sonra vali yardımcıları, belediye başkanları, siyasi parti il temsilcileri, emniyet ve jandarma birimleri ile vatandaşlarla selamlaştı. Törene katılan basın mensupları ve vatandaşlarla iletişim kurarak görevine başladı.
Konuşmada vurgulanan öncelikler
Vali Taşolar konuşmasında, kendisine duyulan güven için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya teşekkür etti. Konuşmasında devlet hizmetinin bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, devraldıkları emaneti daha ileri götürme sorumluluğunu vurguladı.
Taşolar, Iğdır için gece gündüz çalışacaklarını ifade ederek kentin hem tarihi hem de kültürel zenginliklerine dikkat çekti. Konuşmadan öne çıkan ifadeler arasında, Iğdır'ı "bu coğrafyada geçirdiğimiz binlerce yılın izlerini taşıyan" ve ticaretten turizme kadar yüksek potansiyeli olan bir şehir olarak tanımlaması yer aldı.
Hizmet anlayışına ilişkin olarak Vali Taşolar, "millete efendi değil, hizmetkar olma" düsturunu benimsediklerini belirtti ve "sadece kapısı değil gönlü de açık bir evladınız olmanın gayreti içinde olacağız" sözleriyle vatandaşlara ulaşma ve halkla hemhal olma taahhüdünde bulundu.
Vali Taşolar konuşmasını, Cumhurbaşkanına ve İçişleri Bakanına şükranlarını sunarak ve Iğdır halkına hizmet etme sorumluluğunu yinelerek tamamladı.
VALİ TAŞOLAR, GÖREVİNE BAŞLADI