Hatay'da mobilya fabrikasında yangın kontrol altına alındı
Antakya ilçesindeki Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi (MOBSAN) içindeki Akabe Mobilya fabrikasında çıkan yangın, çevredekiler tarafından fark edilip itfaiyeye bildirildi. Kısa sürede alevlerin yükseldiği iş yerine ulaşan ekipler, erken müdahale sayesinde yangını büyümeden kontrol altına aldı.
Müdahale süreci:
Bölgeye intikal eden Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri hızlı bir şekilde söndürme çalışmalarına başladı. Müdahale çalışmaları sırasında alevlerle mücadele ve çevre güvenliğinin sağlanması öncelikli olurken, söndürme faaliyetleri havadan görüntülendi. Ekipler yangını kontrol altına aldıktan sonra fabrikada soğutma çalışmalarını sürdürüyor.
Vali Masatlı'nın yerinde incelemesi:
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, olay yerine gelerek söndürme ve soğutma çalışmalarını yerinde denetledi. Vali Masatlı'nın incelemelerinde ekiplerin müdahale süreci ve sahadaki güvenlik önlemleri ele alındı. Yetkililer, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
Yangının çıkış nedeni ve hasar tespiti çalışmalarının yetkili kurumlarca sürdürüleceği, olayla ilgili detaylı bilginin yapılacak incelemelerin ardından paylaşılacağı belirtildi.
HATAY VALİSİ MUSTAFA MASATLI, YANGININ ÇIKTIĞI FABRİKADA İNCELEMELERDE BULUNDU.