Eminönü Sultan Hamamı Meydanı'nda araç valizlere ve yayalara çarptı
Fatih Eminönü'de saat 09.30'da meydana gelen kazada, sürücünün fren yerine gaza bastığı iddiası üzerine önce dükkan önündeki valizlere sonra da vatandaşların arasına giren otomobil, 1'i motosiklet sürücüsü olmak üzere 4 kişinin hafif şekilde yaralanmasına neden oldu.
Kaza detayları
Olay, Sultan Hamamı Meydanı yakınlarında gerçekleşti. İddialara göre seyir hâlindeki sürücü fren yerine gaza basınca aracın kontrolünü kaybetti; araç önce bir dükkan önündeki valizlere çarptı, ardından yolda bulunan yayalara ve bir motosiklet sürücüsüne çarparak durdu. Çevredeki vatandaşlar çarpmanın etkisiyle yere düşenlerin yardımına koştu.
Olay yerine müdahale ve soruşturma
İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hafif yaralanan 4 kişi, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Araç sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay anına ilişkin görüntüler güvenlik kamerasına yansıdı.
Tanık ifadeleri
Murat Eser kazadan son anda kurtulduğunu belirterek şunları söyledi: "Ben tam mısır tezgahının yanındaydım. Şu aradan motor geldi. Ondan sonra bu sokaktan araba geldi. Arabayı fark etmedik. Motor geçerken ben mısırcının yanındaydım. Hamal malı yüklerken benim abim gitti. Ardından sürücü heyecanlandı. Nasıl olduysa gaza bastı. Gaza bastığı zaman motora çarptı önündeki çantalara vurdu. Aşağı doğru gitti. Oradakilere de vurdu."
Mevlan Çakmaklı ise olayı şu sözlerle aktardı: "Sabah 10.00 sıralarıydı, burası trafiğe kapanıyor. Saat 10.00 önce araçların çıkması lazım. Saat 09.30 sıraları şuraya bir araç geldi. Burası biraz kör nokta kalıyor. Buradan motorcu gelirken fark etmedi. Motorcuya vurdu anlık panikle fren yerine gaza bastı. İnsanlar gelip geçiyordu. 4 ya da 5 kişi yaralanmıştı. Yaralılar vardı. İnsanların malı da zarar gördü."
Görüntüler
Olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinde otomobilin önce valizlere, ardından motosiklet sürücüsüne ve diğer vatandaşlara çarptığı görüldü. Yetkililer kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.
FATİH EMİNÖNÜ'NDE FREN YERİNE GAZA BASAN OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ, ÖNCE VALİZLERE ARDINDAN VATANDAŞLARIN ARASINA DALDI. KAZADA 1'İ MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ 4 KİŞİ HAFİF ŞEKİLDE YARALANIRKEN, KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI.