Vagon macerası hastanede sona erdi: baba ve oğul yüksek gerilime kapıldı

Eskişehir'de istasyondaki vagona çıkan çocuğun yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu yaralanan çocuk ve babası hastaneye kaldırıldı.

Yayın Tarihi: 20.09.2026 14:00
Güncelleme Tarihi: 20.09.2026 14:00

Vagon macerası hastanede sona erdi: baba ve oğul yüksek gerilime kapıldı

Eskişehir'de istasyon kazası: baba ve oğul yaralandı

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Yunus Emre Mahallesi'ndeki tren istasyonunda duran bir vagona çıkan küçük bir çocuk, vagon üzerindeyken yüksek gerilim hattına temas ederek yaralandı. Olayı gören baba, çocuğunu kurtarmak için vagona tırmandı ve o da akıma kapıldı.

Olayın gelişimi:

Ailenin izin gününde köye geldiği öğrenildi. Çocuğun vagonu incelemek amacıyla üzerine çıktığı sırada yüksek gerilim hattına temas ettiği, bunun üzerine akıma kapıldığı belirtildi. Oğlunun durumunu gören baba hızla müdahale etmek için vagona çıktı. Haberlerde yer alan ifadelere göre çocuk bu süreçte ikinci kez, müdahale eden baba ise ilk kez yüksek gerilim akımına kapılarak yaralandı.

Müdahale ve soruşturma:

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından baba ve çocuk ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yetkililer, yaşananlara ilişkin olarak geniş çaplı inceleme başlattı ve olayın nedenleri soruşturuluyor.

Gelişmelerle ilgili resmi makamların yapacağı açıklamalar bekleniyor; bölgedeki güvenlik uyarıları ve yüksek gerilim hatlarına yaklaşmama konusunda bilgilendirmelerin önemi bir kez daha ortaya çıktı.

BABA VE OĞLUNU YÜKSEK GERİLİM HATTINDAKİ ELEKTRİK ÇARPTI

BABA VE OĞLUNU YÜKSEK GERİLİM HATTINDAKİ ELEKTRİK ÇARPTI

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.