Erzurum'un Uzundere ilçesinde, Uluslararası Sakin Kentler Birliği tarafından Türkiye'nin 11. Sakin Kenti olarak belirlenen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday gösterilen bu bölge, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde temizlik çalışması gerçekleştirdi.
İlçenin özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen önemli turizm alanları Tortum Şelalesi, Tortum Gölü ve Yedigöller'de düzenlenen bu etkinliğe, kaymakamlık, belediye, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Cittaslow İcra Kurulu üyeleri ve yöre halkı katıldı.
Yaklaşık 40 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, ilçenin turizmine katkı sağlayan bölgeler çöplerden arındırıldı. etkinlikte, Cittaslow İcra Kurulu Üyesi İsmail Kurt, temizliğe katılan yöre halkına teşekkür ederek, plastik atıkların doğada çözülmediğine dikkat çekti ve bu tür materyallerin çevreye büyük zararlar verdiğini vurguladı.
Uzundere Belediyesi avukatı Tuba Yaldız ise, kadınların çevre temizliğine büyük önem verdiğini belirterek, bu tür çalışmalarla toplumda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.
Uluslararası Sakin Kentler Birliğince Türkiye'nin 11. Sakin Kenti seçilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday gösterilen Erzurum'un Uzundere ilçesinde, temizlik çalışması yapıldı.
Uluslararası Sakin Kentler Birliğince Türkiye'nin 11. Sakin Kenti seçilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday gösterilen Erzurum'un Uzundere ilçesinde, temizlik çalışması yapıldı.