Üzümlü'de toprak hareketliliği alarmı: bazı evler acil tahliye ediliyor

Üzümlü'de toprak hareketliliği tespit edildi; Korkoru Arkı ve çevresinde yüksek heyelan riski nedeniyle bazı yapılar acilen tahliye ediliyor.

Yayın Tarihi: 28.08.2026 09:11
Güncelleme Tarihi: 28.08.2026 09:11

Üzümlü'de toprak hareketliliği alarmı: bazı evler acil tahliye ediliyor

bölgede tespit edilen riskler:

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde, Üçler Mahallesi Kurt Yuvası mevkisinin batı kısmı ile Korkoru Arkı’nın üst bölümündeki dağlık arazide toprak hareketliliği gözlendi. Üzümlü Belediyesinden yapılan duyuruda bölgede yüksek heyelan riski olduğu bildirildi.

Bildiride, risk taşıyan alanın alt kısmında yapısı bulunan vatandaşların can ve mal güvenliği açısından acilen tahliye edilmesi istendi. Taşınma ve tahliye sürecinde ilgili birimlerin yönlendirmelerine uyulması gerektiği vurgulandı.

ulaşıma ve güvenlik önlemleri:

Korkoru Arkı’nın yanından geçen yol, güvenlik gerekçesiyle ulaşıma kapatılacak. Yetkililer, bölgeye yaklaşılmaması ve resmi uyarıların dikkate alınması çağrısı yaptı.

Öte yandan, bölgedeki toprak hareketliliği bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Belediye ve ilgili kurumların yapacağı değerlendirmeler ile yeni bilgilendirmeler bekleniyor; vatandaşların resmi duyuruları takip etmesi istendi.

ERZİNCAN’IN ÜZÜMLÜ İLÇESİNDE TOPRAK HAREKETLİLİĞİ PANİĞE NEDEN OLDU: TAHLİYE UYARISI

ERZİNCAN’IN ÜZÜMLÜ İLÇESİNDE TOPRAK HAREKETLİLİĞİ PANİĞE NEDEN OLDU: TAHLİYE UYARISI

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.