Temmuz ayı diyabet okulu tamamlandı
Bayburt Devlet Hastanesi'nde her ay düzenlenen diyabet okulu, Temmuz eğitimleriyle tamamlandı. Etkinlik, hastaların yoğun katılımıyla gerçekleşti ve eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılara diplomalar verildi.
Organizasyon ve görevli ekip
Eğitimler, Uzm. Dr. Efe Kaan Ülkeer, Diyabet Eğitim Hemşiresi Zübeyda Kahveci ve Diyetisyen Fatma Turgut tarafından verildi. Düzenli olarak tekrarlanan bu program hastaların bilgi düzeyini artırmayı ve günlük yönetimi kolaylaştırmayı amaçlıyor.
Eğitimin içeriği
Program kapsamında katılımcılara; sağlıklı beslenme, kan şekeri takibi, ilaç tedavisine uyum, fiziksel aktivitenin önemi ve diyabete bağlı komplikasyonlardan korunma yöntemleri hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı. Ayrıca günlük yaşamı kolaylaştıracak uygulamalara yönelik pratik öneriler paylaşıldı.
Eğitimin önemi ve uygulama önerileri
Bu tür eğitimler, hastaların kendi durumlarını daha bilinçli yönetmelerine katkı sağlar. Düzenli kan şekeri takibi ve ilaç uyumu, beslenme düzeninin kişiye özel planlanması ve düzenli fiziksel aktivite; komplikasyon risklerinin azaltılmasında ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesinde temel unsurlar olarak öne çıktı. Eğitimlerde verilen uygulama önerileri, günlük rutine entegre edilebilir nitelikte sunuldu.
Kapanış ve diplomalar
Etkinliğin sonunda eğitimi tamamlayanlara diplomaları takdim edildi. Programın tekrarlanması ve sürekliliği, hasta eğitiminde sürekliliğin sağlanması açısından önem taşıyor.
TEMMUZ AYI DİYABET OKULU EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI