Kurban Bayramı Hazırlıkları Başladı
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar, kurbanlık kesiminde kullanacakları bıçak, satır ve masat gibi aletleri hazırlamaya başladı. Uzmanlar, özellikle kullanılacak bıçakların keskin olmasının önemine dikkat çekiyor.
Çarşı ve Pazarlarda Hareketlilik
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte çarşı ve pazarlarda da hareketlilik gözlemleniyor. Kurbanlık hayvan kesiminde kullanılan bıçak, satır ve masat yanı sıra, kesim sırasında hijyenin sağlanması ve etlerin taşınabilmesi için muşamba, kesme tahtası, büyük boy et taşıma ve buzdolabı poşetleri de ilgi gören ürünler arasında yer alıyor.
Kesim İçin Doğru Aletler
Vatandaşlar, kurban etlerinin bir kısmını kıyma olarak değerlendirmek istediklerinde ise kullanılan makinelerle ilgileniyor. Züccaciye ve beyaz eşya mağazalarında farklı model ve fiyat aralıklarında kıyma makineleri alıcı buluyor.
Usta Önemi ve Bıçak Kullanımı
Bıçak ustası Sinan Demirdöven, vatandaşlara bıçak seçiminde ve kullanımında dikkatli olmalarını tavsiye ederek, kesim işleminde kullanılacak bıçakların kesinlikle keskin olması gerektiğinin altını çizdi. Demirdöven, yeni bıçaklara yönelik talebin mevcut ekonomik koşullar nedeniyle azaldığını belirtti.
"Bıçakların iyi ustaların elinde bileyletilmesini öneriyoruz" diyen Demirdöven, "Ekmeği ekmekçiden alın" örneği üzerinden, işini bilen ustalara başvurmalarının önemini vurguladı.
Paslı Bıçakları Kullanmaktan Kaçının
Demirdöven, kurban kesim ve et doğrama işlemi sırasında paslı bıçakların kullanılmaması gerektiğini ifade ederek, bu bıçakların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda vatandaşları uyardı.
Sıkça mahalle aralarında bıçak bileyleyen kişilerin bulunduğuna da dikkat çeken Demirdöven, bu kişilerin genellikle usta olmadığını belirterek, vatandaşlara kaliteli ve keskin bıçaklar kullanmaları konusunda çağrıda bulundu. "Kurbanlıklara eziyet etmemek için bıçakların iyi olmasına dikkat edilmeli," şeklinde konuştu.
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar kurbanlık kesiminde kullanacağı bıçak, satır ve masat gibi ürünleri hazırlamaya başlarken, uzmanlar, kullanılacak bıçakların keskin olması konusunda tüketicileri uyardı. Bıçak ustası Sinan Demirdöven (fotoğrafta) AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar kurbanlık kesiminde kullanacağı bıçak, satır ve masat gibi ürünleri hazırlamaya başlarken, uzmanlar, kullanılacak bıçakların keskin olması konusunda tüketicileri uyardı. Bıçak ustası Sinan Demirdöven (fotoğrafta) AA muhabirine açıklamalarda bulundu.