Uşak Valiliği'nden 17 Ocak'ta beklenen soğuk hava için buzlanma ve don uyarısı
Uşak Valiliği, 17 Ocak Cumartesi gününden itibaren başlayıp Çarşamba gününe kadar etkili olması beklenen soğuk hava nedeniyle vatandaşları ve ilgili kurumları buzlanma ve don riskine karşı uyardı.
Valiliğin açıklaması
Valiliğin sosyal medya paylaşımında şu ifade yer aldı: "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, bölgemizin Cumartesi gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek soğuk havanın etkisi altına girmesi beklenmektedir. Soğuk havanın, bölgemizde Çarşamba gününe kadar etkisini sürdüreceği tahmin edilmektedir. Bu süreçte kuvvetli buzlanma ve don olaylarının görülmesi beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar olmak üzere, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve ilgili kurumların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir"
Öne çıkan noktalar ve tedbir çağrısı
Kuvvetli buzlanma ve don ihtimali nedeniyle özellikle kara yolları ve yerel ulaşımda aksama riski bulunuyor. Valilik, vatandaşların ve ilgili kurumların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını vurguladı.
Vatandaşlara günlük ulaşım planlarını gözden geçirmeleri, gerekli durumlarda yetkili kurumların uyarılarını takip etmeleri ve tedbirli davranmaları önerilmektedir.
UŞAK VALİLİĞİ, 17 OCAK CUMARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN ETKİLİ OLMASI BEKLENEN SOĞUK HAVA NEDENİYLE BUZLANMA VE DON OLAYLARINA KARŞI UYARIDA BULUNDU.