Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Uşak Üniversitesi öğretim görevlisi taciz suçlamasıyla açığa alındı!

Uşak Üniversitesi'nde öğrencileri taciz ettiği öne sürülen öğretim görevlisi R.B. açığa alındı.

Yayın Tarihi: 27.03.2024 18:09
Güncelleme Tarihi: 27.03.2024 18:09

Uşak Üniversitesi öğretim görevlisi taciz suçlamasıyla açığa alındı!

Uşak Üniversitesi’nde çok sayıda öğrenciyi taciz ettiği öne sürülerek hakkında suç duyurusunda bulunulan R.B. isimli öğretim görevlisi açığa alındı. 

Sosyal medyanın gündemine bomba gibi düşen olayda, Uşak Üniversitesi’nde çok sayıda öğrenciyi sistematik bir şekilde taciz ettiği belirlenen R.B. isimli öğretim görevlisi açığa alındı! SOL Feminist Hareket ve SOL Genç ve Eğitim Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “susmanın tacizin devamına göz yummak” anlamına geldiği vurgulandı. Bu yüzden de “susmayacağız, cinsel tacize karşı sessiz kalmayacağız” ifadeleri kullanıldı. 

Üniversitenin R.B. isimli öğretim görevlisinin öğrencileri taciz etmesine dair yapılan suç duyurusunda birden fazla mağdur olduğu da öğrenildi. Hatta öyle ki bazı kadın öğrenciler, rektörlüğe giderek şikayette dahi bulunurken, rektörlüğe verilen dilekçelere bir yanıt beklendiği vurgulandı. 

Olaya dair yapılan açıklamada tacize karşı dim dik durulacağı ifade edilirken, sendikalar net bir şekilde adalet istediklerini ifade etti. Taciz davasının takipçisi olacağını ifade eden sendikalar, sesini çıkaramayanların da yanında olacaklarını vurguladı.