Uşak’ta yılbaşı öncesi jandarma operasyonu
Yılbaşı öncesinde Uşak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçak ve sahte alkollü içkiyle mücadele kapsamında operasyon gerçekleştirdi.
Operasyonun ayrıntıları
Yapılan çalışmalarda, Uşak’ta 69 yaşındaki M.Ö. isimli şahsın ikametinde adli arama yapıldığı bildirildi. Haber metninde yer aldığı üzere, Yılbaşında piyasaya sürmek için sahte alkol yapıldığı tespit edilen M.Ö. hakkında işlem başlatıldığı belirtildi.
Aramalarda ele geçirilenler: 14 litre etil alkol, 12 litre el yapımı rakı, 8 litre el yapımı viski, 1 adet POS cihazı, 4 adet aroma verici madde, 1 adet alkolmetre ölçüm derecesi, 1 adet ölçü kabı, 1 adet enjeksiyon, 19 adet çeşitli ebatlarda boş alkol şişesi.
Sonuç ve değerlendirme
Ele geçirilen malzemelere el konulduğu ve şüpheli hakkında adli işlemlere başlandığı açıklandı. Jandarma yetkilileri, halk sağlığını tehdit eden kaçak ve sahte alkolle mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.
Operasyon, piyasaya sunulması hedeflenen sahte ve kaçak ürünlerin tespiti ve dağıtımının engellenmesine yönelik bir adım olarak değerlendirilebilir; kolluk güçlerinin benzer olaylara yönelik denetimlerinin devam etmesi beklenmektedir.
YILBAŞI ÖNCESİNDE UŞAK İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİ, UŞAK CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI KOORDİNESİNDE KAÇAK VE SAHTE ALKOLLÜ İÇKİYLE MÜCADELE KAPSAMINDA ÖNEMLİ BİR OPERASYONA İMZA ATTI.