Urla'da önlem alınmadan yapılan temel kazısı binalara hasar verip yolu çöktürdü

Urla Sıra Mahallesi'nde önlem alınmadan yapılan temel kazısı çevredeki binalarda derin çatlaklar ve yol çökmesine yol açtı; mahalle sakinleri yetkililerden inceleme istiyor.

Yayın Tarihi: 31.01.2026 15:46
Güncelleme Tarihi: 31.01.2026 15:57

Urla'da önlem alınmadan yapılan temel kazısı binalara hasar verip yolu çöktürdü

Urla'da önlem alınmadan yapılan temel kazısı binalara hasar verip yolu çöktürdü

Olayın detayları

İzmir'in Urla ilçesi Sıra Mahallesi Soğanlı Sokak'ta sürdürülen inşaat çalışmaları sırasında, önlem alınmadan başlatılan temel kazısı çevredeki taşınmazlarda derin çatlaklar oluşturdu ve sokakta büyük bir gürültüyle yolun çökmesine yol açtı.

Firma tarafından yapılan uygulamalar ve mahalle tepkisi

İddialara göre, kazı sonrası ortaya çıkan hasarın ardından inşaat firması kazı alanının çevresine serpme beton döktü. Yağışların yapılara daha fazla zarar vermemesi için ise naylon brandalar ile geçici önlem alındığı görüldü. Mahalle sakinleri bu tedbirleri yetersiz buluyor ve alınan önlemlerin olayın yarattığı riskleri azaltmadığını ifade ediyor.

Mağdur ailelerin durumu

Evinde ciddi hasar oluşan 42 yaşındaki Tuncay Dolu, firmanın yağışlı havalarda kazı yapılmaması uyarılarını dikkate almadığını belirtti. Dolu, evinde oluşan çatlaklar nedeniyle ailesiyle birlikte büyük korku yaşadıklarını anlattı.

Tuncay Dolu (42) yaşadıkları endişeyi şu sözlerle aktardı: İnşaat çalışmalarından dolayı evimde derin çatlaklar oluştu. Korkudan evimizde rahat yatamıyoruz. Yağmurdan sonra yol çöktü. Evdeki çatlaklar temel kazısından sonra meydana geldi. Bize 'yol çöktüğü için çatlaklar oldu' diyorlar ama hepsi kazıdan sonra yaşandı. Babam koah, annem şeker hastası. Hepimiz tek bir odada yatıyoruz. Binanın çökmesinden korkuyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz.

Güvenlik kaygıları ve yetkili incelemesi

Mahalle sakinleri, yaşanan olayın can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini belirterek sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep etti. Yetkililerin bölgede inceleme yapması bekleniyor.

URLA’DA ÖNLEM ALINMADAN YAPILAN TEMEL KAZISI FACİAYA NEDEN OLUYORDU.  KOMŞU EVDE DERİN ÇATLAKLAR...

URLA’DA ÖNLEM ALINMADAN YAPILAN TEMEL KAZISI FACİAYA NEDEN OLUYORDU. KOMŞU EVDE DERİN ÇATLAKLAR OLDU. YOL ÇÖKTÜ.

URLA’DA ÖNLEM ALINMADAN YAPILAN TEMEL KAZISI FACİAYA NEDEN OLUYORDU.  KOMŞU EVDE DERİN ÇATLAKLAR...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.